ギリシャ:債権団との合意後、総選挙を実施か

Στα μέσα Αυγούστου έρχεται άλλη μια δοκιμασία για την ελληνική κυβέρνηση.

Η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα και 10 δεν θα είναι μόνο μια σημαντική εβδομάδα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα νέο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά και για την Αυτή είναι μια εβδομάδα κατά την οποία το πρόγραμμα των γενικών εκλογών φημολογείται ότι θα κρατηθεί, θα αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ, οι ηγέτες της κυβερνώσας Ριζοσπαστικής Αριστερής Συμμαχίας (ΣΥΡΙΖΑ) είναι βέβαιοι για πρόωρες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, ενόψει των επόμενων εκλογών, μια ομάδα με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Ενέργειας Λαφαζάνη που είναι αντίθετος στο μνημόνιο και τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη αναμένεται να αποχωρήσει από το κόμμα, να διασπαστεί από το κόμμα και να σχηματίσει νέο κόμμα. ειναι

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να συνάψει συμφωνία με τους πιστωτές μετά την ολοκλήρωση του Euro Working Group και του Eurogroup (συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ) την Πέμπτη 13 Αυγούστου και την Παρασκευή 14 Αυγούστου. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, θα κατατεθούν τα σχετικά νομοσχέδια στο Κογκρέσο και τα νέα μέτρα θα ψηφιστούν στο Κογκρέσο έως τις 18 Αυγούστου (Τρίτη).

Η αρχική στήριξη 24,36 δισ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο περιλαμβάνει 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της χώρας, 3,2 δισ. ευρώ για την εξόφληση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με λήξη την Πέμπτη 20 και έκτακτη χρηματοδότηση. 7,16 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δανείων γέφυρας και 2,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους του δημόσιου τομέα της Ελλάδας, καθώς και για άλλες πληρωμές.

 

永田 純子
永田 純子
(Junko Nagata) GreeceJapan.com 代表。またギリシャ語で日本各地の名所を紹介する  IAPONIA.GR, 英語で日本を紹介する JAPANbywebの共同創設者。

関連記事

FOCUS GREECE-JAPAN

最新記事

POPULAR