Κήπος και καμπούκι κάτω από τον μητροπολιτικό αυτοκινητόδρομο

Ο Ουταγκάουα Τογιοκούνι Γ’ (三代 歌川 豊国, 1786-1865) ή Ουταγκάουα Κουνισάντα ήταν ένας σπουδαίος και πρωτοπόρος καλλιτέχνης των ουκιγιόε, των «εικόνων του εφήμερου κόσμου». Στην εποχή του ήταν μακράν πιο διάσημος από τους συγχρόνους του, Χοκουσάι και Χιρόσιγκε και ήταν κυρίως γνωστός για τα πορτρέτα ηθοποιών του θεάτρου καμπούκι, τα οποία υπέγραφε ως Γκοτοτέι. Στην περιοχή όπου γεννήθηκε, έζησε και πέθανε, και σήμερα αποτελεί μέρος του δήμου Κότο (θυμάστε τον πρόσφατο μορφωτικό περίπατό μας στο δήμο), υπάρχουν σε δημόσια σημεία πολλά έργα του με ηθοποιούς του καμπούκι ενώ κάτω από τον υπερυψωμένο μητροπολιτικό αυτοκινητόδρομο Σούτο-Κόσοκου βρίσκεται ο κήπος Σάνταϊ Τογιοκούνι Γκοτότεϊεν (三代豊国五渡亭園).

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com


O κήπος είναι μέρος του πάρκου στην κοίτη του ποταμού Τατεκάουα, κάτω από τον αυτοκινητόδρομο. Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο τα παιδιά μπορούν να κάνουν ακόμα και καγιάκ στο πάρκο (δείτε εδώ).

Και ένας μοναχικός Σιρό-σάγκι (λευκός ερωδιός, τσικνιάς)

Από τον Ιούλιο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου τα παιδιά μπορούν να παίξουν εδώ με το νερό (δείτε την παρακάτω εικόνα). Το σχέδιο με τα κάντζι είναι από ένα κέρμα που χρησιμοποιούταν την περίοδο Έντο.

Από εδώ περνούσαν οι γραμμές τραμ 29 και 38

Ακόμα και οι δημόσιες τουαλέτες έχουν έργα του Τογιοκούνι Γ’

Kαι μία όψη του μητροπολιτικού αυτοκινητόδρομου, της 7ης γραμμής
Ο Ουταγκάουα Τογιοκούνι Γ’ το 1865 σε ηλικία 80 ετών σε έργο του μαθητή του, Κουνισάντα Β’

ΧΑΡΤΗΣ

Κοντά στον κήπο βρίσκεται ο σιντοϊστικός ναός Καμέιντο Τέντζιν, γνωστός για τον πανέμορφο κήπο με τις γλυσίνες.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ