ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ33 Ιαπωνικά φεστιβάλ για τον κατάλογο «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» της UNESCO

33 Ιαπωνικά φεστιβάλ για τον κατάλογο «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» της UNESCO

Στο μουσείο του Chichibu Yomatsuri. photo iaponia.gr
Στο μουσείο του Chichibu Yomatsuri. photo iaponia.gr

Τριάντα τρία ιαπωνικά φεστιβάλ (ματσούρι) πρότεινε αρμόδια προκαταρκτική επιτροπή της UNESCO να προστεθούν στον κατάλογο της «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» του διεθνούς οργανισμού όπως ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί επισήμως στο τέλος του μήνα στη διάσκεψη της UNESCO στην Αιθιοπία.

Στον προτεινόμενο κατάλογο βρίσκεται η παρέλαση αρμάτων Γιαμαχόκο στο ετήσιο (Ιούλιος) φεστιβάλ της Γκιον του Κιότο και η πανέμορφη παρέλαση Χιτάτσι Φουριουμόνο στο νομό Ιμπαράκι την περίοδο των ανθισμένων κερασιών. Οι δύο εκδηλώσεις έχουν χαρακτηριστεί ήδη από το 2009 ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO όμως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να τα προσθέσει στα υπόλοιπα 31 ως συνολική πρόταση.

Τα περισσότερα ματσούρι που προτείνονται είναι από την περίοδο Έντο (1603-1868) και διοργανώνονται σε 18 νομούς. Ανάμεσα τους είναι και το Τσιτσίμπου Γιοματσούρι (νομός Σαϊτάμα), ένα από τα τρία μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ιαπωνίας με άρματα.

Ο όρος «άυλη πολιτιστική κληρονομιά» της UNESCO αναφέρεται σε παραδόσεις ή ζωντανές εκφράσεις που έχουν κληροδοτηθεί από τους προγόνους μας, όπως προφορικές παραδόσεις, παραστατικές τέχνες, κοινωνικές πρακτικές, γιορτές και τελετές, γνώσεις και πρακτικές που σχετίζονται με τη φύση και το σύμπαν ή γνώσεις και τεχνικές για δημιουργία χειροποίητων κατασκευών.

Μπορείτε να δείτε πολλά ματσούρι στη σελίδα μας iaponia.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ