Το Κάστρο της Χιροσίμα

Φωτογραφίες: Γιάννης Διαμαντάκος

Το Kάστρο της Χιροσίμα, ή το Κάστρο των κυπρίνων (Ρι-τζο) όπως αποκαλείται, χτίστηκε τη δεκαετία του 1590 από το νταϊμιό Τερουμότο Μόρι (1553-1625). Μετά την περίφημη μάχη της Σεγκικαχάρα το 1600 (που σήμανε την έναρξη της μακροχρόνιας ηγεμονίας του σογκουνάτου Τοκουγκάουα) στην οποία ο Μόρι ήταν στην πλευρά των ηττημένων, το κάστρο πέρασε στον έλεγχο του νταϊμιό Μασανόρι Φουκουσίμα και αργότερα στην περίοδο του Έντο στο σαμουράι Ασάνο Ναγκαακίρα.

Το κάστρο καταστράφηκε στις 6 Αυγούστου του 1945 από τη ρίψη της ατομικής βόμβας και αντίγραφό του κατασκευάστηκε το 1958. Το πέτρινο τείχος και η τάφρος έχουν παραμείνει όπως παλιά, θυμίζοντας την προ του πυρηνικού ολέθρου εποχή της Χιροσίμα.

Δίπλα στο κάστρο υπάρχει ο σιντοϊστικός ναός Χιροσίμα Γκοκόκου Τζίντζα. Ο ναός ο οποίος βρισκόταν σε άλλη τοποθεσία καταστράφηκε από την ατομική βόμβα και χτίστηκε εκεί που είναι σήμερα το 1965.

Γκοκόκου Τζίντζα
Γκοκόκου Τζίντζα

Χάρτης

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img