Τα Ιαπωνικά στο νέο Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο

Πριν μερικούς μήνες, τον Απρίλιο, είχαμε γράψει σχετικά με τις δράσεις και εκδηλώσεις για την 120ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας ότι «θα θέλαμε σαν επιστέγασμα όλων αυτών των αξιόλογων δράσεων, να είναι η αναγγελία της ίδρυσης ενός πανεπιστημιακού τμήματος Ιαπωνικών Σπουδών στην Ελλάδα».

Αν και δεν πρόκειται για ένα τέτοιο τμήμα (άρα η ευχή μας πραγματοποιήθηκε εν μέρει), με μεγάλη μας ευχαρίστηση μάθαμε ότι το νέο Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, περιλαμβάνει την επιλογή διδασκαλίας και εκμάθησης της ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣΤο πρόγραμμα σπουδών έχει δύο κατευθύνσεις, η πρώτη είναι Εφαρμοσμένων Γλωσσών και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας και η δεύτερη Λογοτεχνικών Σπουδών.
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.

Στο πλαίσιο του νέου τμήματος, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπ/σης, Αν. Καθηγήτρια κα Ιωάννα Λαλιώτου συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Γιασουχίρο Σιμίζου στην Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Ιαπωνίας. Ο Ιάπωνας Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νέου Τμήματος.  Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Ελλάδα όπου η διδασκαλία της ιαπωνικής γλώσσας έχει επισήμως ενταχθεί σε πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών.

Σχετικά με τη συνάντηση μπορείτε να δείτε τη σελίδα facebook του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ