ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑΣυνάντηση του Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας
Συνάντηση του Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος

Με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, Γιασουχίρο Σιμίζου, συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη συζήτηση, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων που εδράζονται στη φιλία και στην εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο λαών.

Διαπιστώθηκε, επίσης, η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας. Όπως συμφώνησαν οι δύο συνομιλητές, στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει η ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με την υπογραφή Μνημονίου στον τομέα της ναυτιλίας, καθώς και η υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας. Από πλευράς του, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι οι ιαπωνικές επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες στην Ελλάδα, ενώ ο Πρέσβης της Ιαπωνίας αναφέρθηκε σε παραδείγματα ιαπωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται επιτυχώς στη χώρα μας. Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν για τη σημασία του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο των διεθνών σχέσεων.

Ακολούθως, ο κ. Σιμίζου προέβη σε μία συνοπτική παρουσίαση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Ασία και θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα του. Ακόμη, ο κ. Σιμίζου παρουσίασε τις πολιτιστικές δραστηριότητες που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό των 120 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας και αναφέρθηκε στις προετοιμασίες της χώρας του για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ