Στο Φεστιβάλ της Σχολής Καλών Τεχνών του Τόκιο

Κάθε Σεπτέμβρη για τρεις ημέρες η Σχολή Καλών Τεχνών του Τόκιο γιορτάζει με το μεγάλο φεστιβάλ της, το “ΓΚΕΪΣΑΪ”. “Γκέι” σημαίνει τέχνη, “σάι” φεστιβάλ, φεστιβάλ τέχνης δηλαδή, και το Πάρκο Ουένο γεμίζει φοιτητές που κυκλοφορούν φορώντας το χαρακτηριστικό “χαόρι” με τα διακριτικά του φεστιβάλ.

Η πρώτη μέρα ξεκινάει με παρέλαση αρμάτων που κατασκευάζουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, υπό τους ήχους σάμπα από την ομάδα φοιτητών βραζιλιάνικης μουσικής. Για κάθε άρμα αρχικά κατασκευάζεται μια μακέτα με την κεντρική ιδέα και στη συνέχεια στους ανοιχτούς χώρους της πανεπιστημιούπολης στήνονται τέντες για την προετοιμασία των μεγάλων αρμάτων μέσα στην εξοντωτική ζέστη του Αυγούστου στο Τόκιο.

Τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, από συναυλίες τζαζ έως θέατρο Νο και από ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου έως παραστάσεις “Nιχόν μπουγιόο”, είδους παραδοσιακού ιαπωνικού χορού. Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν αλλά τα εισιτήρια κλείνονται μέσω κλήρωσης αφού το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο. Εγώ φέτος δε κατάφερα να κερδίσω ούτε ένα! Επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ λειτουργεί μια μικρή αγορά με πάγκους των φοιτητών στο Πάρκο Ουένο όπου μπορεί κανείς να αγοράσει χειροποίητα αντικείμενα όπως κεραμικά, κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής, πρωτότυπα αυτοκόλλητα κ.α.

Η Σχολή Καλών Τέχνων χωρίζεται στο τμήμα της μουσικής και αυτό των καλών τεχνών, οπότε η κάθε πλευρά γιορτάζει με το δικό της τρόπο. Με το τέλος του φεστιβάλ τα άρματα της παρέλασης καταστρέφονται αλλά οι μακέτες τους παραμένουν στη συλλογή του Πανεπιστημίου και εκτίθενται κάθε χρόνο ώστε να μπορεί κανείς να δει όλες τις δημιουργίες των προηγούμενων ετών.

Φωτογραφίες: Έφη Μικροπούλου

Για περισσότερη Ιαπωνία ακολουθήστε την Έφη στο instagram

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

Έφη Μικροπούλου
Έφη Μικροπούλου
Διδακτορική φοιτήτρια του τμήματος συντήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σχολής Καλών Τεχνών του Τόκιο. Παράλληλα με τις σπουδές της εργάζεται ως συντηρήτρια ελαιογραφίας για συλλογές μουσείων της Ιαπωνίας, ενώ συμμετέχει και στη συντήρηση έργων από μουσεία του Τοχόκου που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι στο μεγάλο σεισμό του 2011.
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ