Διάλεξη της καθηγήτριας Μαρίας Χατζηδάκη στο Πανεπιστήμιο Θηλέων Κιουρίτσου στο Τόκιο

Διάλεξη με θέμα «Τέχνη του δρόμου στην Αθήνα, από την αρχαιότητα στις μέρες μας – Σύχρονη τέχνη, ακτιβισμός ή βανδαλισμός;» έδωσε η καθηγήτρια του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα Μαρία Χατζηδάκη στο Πανεπιστήμιο Θηλέων Κιορίτσου στο Τόκιο στις 4 Οκτωβρίου 2018, προσκεκλημένη της καθηγήτριας κας Μάσακο Κίντο και της Japan-Greece Society.

Η κατάμεστη αίθουσα από φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θηλέων Κιορίτσου

Η οικοδέσποινα της εκδήλωσης, κα Μάσακο Κίντο, διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Θηλέων Κιορίτσου και είναι μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στην Ιαπωνία στη μελέτη της βυζαντινής τέχνης. Έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας για την καθοριστική συμβολή της στο πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών του καθολικού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Έλληνας Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης – ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό – με τη σύζυγό του, ο Γενικός Γραμματέας της Japan-Greece Society κ. Σιούτζι Καουακάμι, ο κ. Γιώργος Κορκοβέλος συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο κ.α.

Η κα Χατζηδάκη με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Κακιούση και τη σύζυγό του (αριστερά), την κα Κίντο και τους κυρίους Καουακάμι και Κορκοβέλο

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top