Σοντοσίμα, το ιαπωνικό «Νησί της Ελιάς»

Shodoshima

Η Σοντοσίμα (小豆島) βρίσκεται στην Εσωτερική Θάλασσα Σέτο, τη θάλασσα που χωρίζει τα τρία από τα 4 μεγαλύτερα νησιά της Ιαπωνίας (Χονσού, Σικόκου και Κιουσού) και είναι γνωστή και ως «Μεσόγειος της Άπω Ανατολής», λόγω του γλυκού, σχεδόν μεσογειακού της μικροκλίματος. Και παρόλο που η πρώτη αναφορά για το νησί, το 712 ήταν «Αζούκι-τζίμα» (Νησί των φασολιών αζούκι), η Σοντοσίμα είναι γνωστή ως το Νησί της Ελιάς επειδή είναι η πρώτη περιοχή της Ιαπωνίας όπου καλλιεργήθηκε επιτυχώς το ελαιόδενδρο.

Στις 8 Οκτωβρίου του 1989 η Σοντοσίμα αδερφοποιήθηκε με την Μήλο (μπορείτε να διαβάσετε για τις ανταλλαγές Μήλου-Σοντοσίμα εδώ).

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, στο Πάρκο της Ελιάς του νησιού υπάρχει ένας ανεμόμυλος, δώρο από το νησί της Μήλου, ένα άγαλμα της Αθηνάς της οποίας το σύμβολο ήταν η Ελιά, ο «Ναός της Ελιάς» – αντίγραφο αρχαίου ελληνικού ναού. Επίσης στο τουριστικό κατάστημα υπάρχουν διάφορα προϊόντα ελιάς, ακόμα και παγωτό χωνάκι με γεύση από φύλλα ελιάς!

Φωτογραφίες

 

Φωτογραφίες © Tomoko Hosono

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ