ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑΟλοκληρώθηκε η αδελφοποίηση πεζοπορικών μονοπατιών Κυθήρων-Ιαπωνίας

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση πεζοπορικών μονοπατιών Κυθήρων-Ιαπωνίας

Η τελετή αδελφοποίησης του πεζοπορικού μονοπατιού «Μ1» των Κυθήρων με το μονοπάτι San’in Kaigan Geopark Trail της Ιαπωνίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, στα Κύθηρα.

Ο Δήμος Κυθήρων, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης και η PathsofGreece, φιλοξένησαν πενταμελή επιτροπή από την περιοχή Τοττόρι της Ιαπωνίας, που επισκέφθηκε το νησί των Κυθήρων για να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση των δύο μονοπατιών, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 με την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας και φιλίας, στην Ιαπωνία.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μηνάς Κορώνης, ο Τοπικός Πρόεδρος της Χώρας κ.Δημήτρης Καλλίγερος, ο Συνταγματολόγος και Πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. κ.Γιώργος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος της Paths of Greece και Ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του World Trails Network κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος, επαγγελματίες που ασχολούνται με τον πεζοπορικό τουρισμό στα Κύθηρα, μέλη του Κ.Ι.Π.Α. και κάτοικοι της περιοχής.

To Γεωπάρκο San’in Kaigan της Ιαπωνίας, μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, είναι μια περιοχή που περικλείει πανέμορφη φύση, πλούσιο πολιτισμό, ιστορία και γαστρονομία. Είναι επίσης ιδανικό μέρος για οικοτουρισμό και αθλητικό τουρισμό. Το Συμβούλιο San’in Kaigan Geopark Trail, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2015, δημιούργησε μια διαδρομή που διασχίζει γραφικά μέρη, όπως τις Αμμοθίνες Tottori, που είναι από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους της Ιαπωνίας και την Ακτή Uradome με τα κρυστάλλινα νερά.  Περπατώντας το μεγάλο μονοπάτι του San’in Kaigan Geopark, μπορείτε να παρατηρήσετε τη διαδικασία σχηματισμού της Θάλασσας της Ιαπωνίας αλλά και να απολαύσετε δραστηριότητες στη θάλασσα.

Στα Κύθηρα, το σπίτι όπου γεννήθηκε η Ρόζα Κασιμάτη, μητέρα του Λευκάδιου Χερν, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Ιαπωνίας, εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Ιάπωνα.

Στην εκδήλωση μίλησαν

1. Ευστράτιος Χαρχαλάκης – Δήμαρχος Κυθήρων
2. Tetsuya Morishita – Πρόεδρος του συμβουλίου San’in Kaigan Geopark
3. Γιώργος Κασιμάτης – Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης
4. Φοίβος Τσαραβόπουλος – Πρόεδρος της Paths of Greece και ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του World Trails Network (Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών)

Το πρόγραμμα των αδελφοποιήσεων μονοπατιών «FriendshipTrails” είναι ένα πρόγραμμα του Διεθνούς Δικτύου Μονοπατιών “WorldTrailsNetwork”.

Φωτογραφίες © Παναγιώτης Μπαχτής TSIRIGO FM 105,6

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του ΤΣΙΡΙΓΟ FM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ