ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑΑναβολή ταξιδιού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ιαπωνία

Αναβολή ταξιδιού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ιαπωνία

Το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Φωτογραφία: Junko Nagata GreeceJapan.com

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ταξίδι αντιπροσωπείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην αδελφοποιημένη πόλη της Ιναζάουα, από 2 έως 9 Απριλίου, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε σχετική επιστολή του προς τους μαθητές και τα άλλα μέλη της αποστολής, αναφέρει τα εξής:

«Είναι γνωστή σε όλους η κατάσταση που έχει προκύψει σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του κορωνοϊού και η επίδραση της κατάστασης αυτής στα πολύωρα αεροπορικά ταξίδια. Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης της δύσκολης αυτής κατάστασης, σας γνωρίζω  ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αναβάλλουμε την προγραμματισμένη αποστολή μας στην Ιαπωνική αδελφή πόλη της Ιναζάουα από 2 έως 9 Απριλίου. Μια τέτοια αποστολή ίσως μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες».

Η τελετή της αδελφοποίησης των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας-Ιναζάουα είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου 1987 στο Ηραίο της Ολυμπίας.  Πρωτεργάτης της αδελφοποίησης ήταν ο Ιάπωνας φιλέλληνας, φιλόσοφος και θερμός υποστηρικτής του Ολυμπισμού, Κέιτζι Κοκούμπου, η προτομή του οποίου βρίσκεται στον κήπο του Παλαιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ