Ένας Ιάπωνας φιλέλληνας στην Αρχαία Ολυμπία

日本語

Στον κήπο του παλαιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας, υπάρχει η προτομή του Κέιτζι Κοκούμπου, ενός Ιάπωνα φιλόσοφου που αγάπησε την Ελλάδα τόσο ώστε να ζητήσει σαν τελευταία του επιθυμία να ταφεί στην Ολυμπία (η τέφρα του βρίσκεται στο σημείο όπου ανεγέρθηκε η προτομή του). Ο Κοκούμπου (1907-1997), θερμός φιλέλληνας και υποστηρικτής του Ολυμπισμού, ήταν ο πρωτεργάτης της αδελφοποίησης των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ιναζάουα (Ιnazawa) του νομού Αΐτσι, η οποία έγινε στις 22 Αυγούστου του 1987 στο Ηραίο της Ολυμπίας. Προηγουμένως, το 1982, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είχε τιμήσει τον Κέιτζι Κοκούμπου ανακηρύσσοντας τον επίτιμο δημότη της πόλης.

Ο Κοκούμπου δίδαξε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Νανζάν της Ναγκόγια και το ερευνητικό του ενδιαφέρον στράφηκε στο έργο του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Πλωτίνου και του Αυγουστίνου καθώς και στις απεικονίσεις της αρχαίας ελληνικής κεραμικής. Παράλληλα ασχολήθηκε με συγκριτική μελέτη του Χριστιανισμού και Βουδισμού εστιάζοντας στον Απόστολο Παύλο και το βουδιστή μοναχό Σινράν (1173-1263).

Φωτογραφίες © GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img