ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑΣτο «Άλσος εις μνήμην του Λευκάδιου Χερν» στο Τόκιο

Στο «Άλσος εις μνήμην του Λευκάδιου Χερν» στο Τόκιο

Ο συγγραφέας Λευκάδιος Χερν είναι ο διαχρονικός και ισχυρότερος κρίκος που συνδέει την Ελλάδα με την Ιαπωνία. Γεννήθηκε το 1850 στη Λευκάδα – από Ελληνίδα μητέρα (τη Ρόζα Κασιμάτη με καταγωγή από τα Κύθηρα) και Ιρλανδό πατέρα – και έπειτα από μια μυθιστορηματική ζωή απεβίωσε στο Τόκιο το 1904. Στην Ιαπωνία πήγε το 1890 και εργάστηκε ως ανταποκριτής εφημερίδων και καθηγητής σε σχολές και πανεπιστήμια. Παντρεύτηκε την Σέτσου Κοϊζούμι, κόρη ενός σαμουράι και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.
Το 1896 πολιτογραφήθηκε Ιάπωνας, παίρνοντας το όνομα Γιάκουμο Κοϊζούμι. Με το συγγραφικό του έργο έκανε γνωστή στη Δύση την άγνωστη τότε Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αλλά γνώρισε και στους ίδιους τους Ιάπωνες όψεις της παραδοσιακής Ιαπωνίας που ακόμα και οι ίδιοι δεν γνώριζαν ή κόντευαν να ξεχάσουν λόγω της περιόδου εκσυγχρονισμού της χώρας, γι’αυτό και θεωρείται ένας από τους εθνικούς συγγραφείς της Ιαπωνίας.

Το Απρίλιο του 1993 εγκαινιάστηκε -στη διάρκεια της θητείας του Έλληνα Πρέσβη στην Ιαπωνία κ.Κωνσταντίνου Βάσση- το «Άλσος εις μνήμην του Λευκάδιου Χερν», στο Δήμο του Σιντζούκου, πολύ κοντά στο σπίτι όπου πέθανε. Στο πάρκο υπάρχει προτομή την οποία δώρισε η Ελληνική Κυβέρνηση. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βάσσης, ένας από τους Έλληνες διπλωμάτες καριέρας και παράλληλα λογοτέχνες, είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν ουσιαστικά με το έργο του Λευκάδιου Χερν. Μάλιστα το 1998 είχε διοργανωθεί με πρωτοβουλία του το Διεθνές Συμπόσιο για τον Χερν.

Το Σιντζούκου είναι αδελφοποιημένο από το 1989 με την Λευκάδα.

«Άλσος εις μνήμην του Λευκάδιου Χερν»

 

Το σπίτι όπου πέθανε ο Λευκάδιος Χερν στο Σιντζούκου

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ