Τα ιαπωνικά παραδοσιακά χαρτιά ανακηρύχθηκαν Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO

Sekishu-banshi

Παραδοσιακά χαρτιά Sekishu-banshi


Στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO προστέθηκαν τρεις τύποι του ιαπωνικού παραδοσιακού χαρτιού washi σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της UNESCO που συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Πρόκειται για τρεις τύπους χειροποίητου χαρτιού, το Sekishu-banshi του νομού Σιμάνε, το Honmino-shi του νομού Γκίφου και το Hosokawa-shi του νομού Σαϊτάμα. Το Sekishu-Banshi έχει ήδη καταχωρηθεί μεμονωμένα το 2009 στον κατάλογο της UNESCO, ωστόσο αυτή τη φορά η ιαπωνική κυβέρνηση με την τριπλή υποψηφιότητα επιδιώκει να κάνει περισσότερο γνωστή στο εξωτερικό την ιαπωνική παραδοσιακή τέχνη παραγωγής χειροποίητου χαρτιού.

Ο όρος «άυλη πολιτιστική κληρονομιά» αναφέρεται σε παραδόσεις ή ζωντανές εκφράσεις που έχουν κληροδοτηθεί από τους προγόνους μας, όπως προφορικές παραδόσεις, παραστατικές τέχνες, κοινωνικές πρακτικές, γιορτές και τελετές, γνώσεις και πρακτικές που σχετίζονται με τη φύση και το σύμπαν ή γνώσεις και τεχνικές για δημιουργία χειροποίητων κατασκευών.

Βίντεο με την παραγωγή του Sekishu-Banshi 

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top