Παραστάσεις ιαπωνικού παραδοσιακού κωμικού θεάτρου Κιόγκεν στην Αθήνα

kyogenmegaro

Ο περίφημος Θίασος Yamamoto Kyogen της Σχολής Ohkura της Ιαπωνίας θα δώσει δύο μοναδικές παραστάσεις του παραδοσιακού κωμικού θεάτρου Κιόγκεν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.

Θα παρουσιαστούν τα έργα «Το σαλιγκάρι» και «Το Κάλεσμα».

Το Κιόγκεν (σε μετάφραση: «τρελά λόγια») έχει τις ρίζες του στην Ιαπωνία του 14ου αιώνα. Εξελίχθηκε παράλληλα με το θέατρο Νο, αλλά έχει κυρίως σατιρικό και κωμικό περιεχόμενο. Ήταν πολύ δημοφιλές στις τάξεις των Σαμουράι, τους οποίους μάλιστα σατίριζε. Στο θέατρο Κιόγκεν αποτυπώνεται η καθημερινή ζωή της Ιαπωνίας.

Με απλά κοστούμια και ελάχιστα σκηνικά μέσα, οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν απλούς, καθημερινούς διαλόγους και η θεατρική έκφραση πηγάζει μέσα από έντονες κινήσεις και χειρονομίες.

Το 2001 η UNESCO ανακήρυξε τις μορφές τέχνης Kιόγκεν και Νο (γνωστές ως «Νογκάκου») Αριστουργήματα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Ο Θίασος Γιαμαμότο Κιόγκεν ιδρύθηκε από τον Yamamoto Tojiro (1836-1902). Τον διαδέχτηκε ο γιος του, Yamamoto Tojiro ΙΙ (1864-1935). Στις μέρες του χτίστηκε το Θέατρο Νο της οικογένειας, το Suginami Nohgaku-do. Το Θέατρο στέκει ακόμα μέχρι σήμερα έχοντας επιβιώσει από τον μεγάλο σεισμό του 1923 και από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, και είναι ένα από τα παλιότερα θέατρα Νο που διατηρούνται ακόμη. Το Θέατρο είχε επισκεφτεί το 1932 και ο μεγάλος κωμικός Τσάρλι Τσάπλιν.

Yamamoto Kyogen Company:
Noritoshi Yamamoto, Noritaka Yamamoto, Takashi Wakamatsu, Rintaro Yamamoto

Σε συνεργασία με το Japan Foundation και την Ιαπωνική Πρεσβεία.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Ημερομηνίες – Ώρα έναρξης:
18,19 Μαρτίου 2014 – 20:30

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7
Πολύτεκνοι, 65+: € 12
Ζώνη Β: € 19
Ζώνη Α: € 30

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ