Ιαπωνία: Τα παιδιά του Μισάτο υποδέχονται και γνωρίζουν την Ελλάδα!

日本語

 

Εκδήλωση για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Τάνγκο της πόλης Μισάτο στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί τα τελευταία τρία χρόνια η Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο σε συνεργασία με το Δήμο του Μισάτο για την παρουσίαση της Ελλάδας σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της περιοχής, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες τα παιδιά καλωσόρισαν στο σχολείο τους την κα Ιωάννα Χαρίκλεια Γιαννακάρου, σύζυγο του Έλληνα Πρέσβη κ. Κωνσταντίνου Κακιούση και το Δήμαρχο της πόλης κ. Μασαάκι Κίζου και στη συνέχεια τους επεφύλαξαν εντυπωσιακή υποδοχή στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου. Εκεί τα παιδιά παρακολούθησαν προβολή φωτογραφιών από την Ελλάδα ενώ η κα Κέικο Αόκι από την Ελληνική Πρεσβεία τους μίλησε για την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα καθώς και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η κα Γιαννακάρου κάθισε στο μεσημεριανό (που το μενού είχε ελληνικές γεύσεις) μαζί με τα παιδιά που δεν σταματούσαν να την ρωτούν για την Ελλάδα.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος!

Το Μισάτο έχει ανακηρυχθεί «Πόλη Φιλοξενίας της Ελλάδας» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 στο πλαίσιο του προγράμματος «Host Town Initiative» της ιαπωνικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στη διάδοση της ολυμπιακής ιδέας σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ