Ιαπωνία: Η Ελλάδα στο 48ο Ημιμαραθώνιο του Μισάτο

日本語

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο 48ος Ημιμαραθώνιος στην πόλη Μισάτο του νομού Σαϊτάμα όπου φέτος έτρεξαν 4.800 δρομείς. Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας έχει έντονο ελληνικό χρώμα με τη συμμετοχή της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιαπωνία η οποία έχει καταρτίσει πρόγραμμα παρουσιάσεων της Ελλάδας και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στα 27 σχολεία της περιοχής, με αρχή το δίμηνο Απριλίου-Μαϊου 2017 το οποίο θα συνεχισθεί μέχρι το 2020, έτος διοργάνωσης του Tokyo 2020.

Στο φετινό αγώνα των 10 χλμ έτρεξε εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας ο κ.Διονύσης Πρωτοπαπάς, επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Τόκιο. Στον αγώνα των 20 χιλμ έλαβε μέρος ο κ. Χρήστος Μακιγιάμα και στα 10 χλμ έτρεξαν δύο στελέχη της ελληνικής εταιρείας Nanophos που δραστηριοποιείται και στην Ιαπωνία, ο κ.Νικόλαος Κουτσούμπας και κ.Χρήστος Χασιώτης.

Ο Πρέσβης κ. Λουκάς Καρατσώλης ο οποίος μάλιστα είχε τρέξει στον περσινό Ημιμαραθώνιο, απένειμε τα μετάλλια και τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς στους νικητές – μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

Στο κοινό μοιράστηκαν ελληνικές σημαίες ενώ υπήρχε περίπτερο με ελληνικά προϊόντα τροφίμων, όπως ελαιόλαδο, κρασί, ελιές, κ.α.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος του Μισάτο κ.Masaaki Kizu και αξιωματούχοι του Δήμου παρέθεσαν δεξίωση στο Δημαρχείο προς τιμήν των Ελλήνων προσκεκλημένων όπου προσφέρθηκαν ελληνικά φαγητά παρασκευασμένα με υλικά της περιοχής, ελληνικά κρασιά καθώς και σακέ από ρύζι του Μισάτο.

Η πόλη του Μισάτο έχει ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Host Town Initiative» της ιαπωνικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην διάδοση της ολυμπιακής ιδέας και σε άλλες ιαπωνικές πόλεις πέραν του Τόκιο. Πέρσι ο  Δήμαρχος του Μισάτο κ. Kizu παρουσίασε τα σχέδια κατασκευής προπονητικών αθλητικών εγκαταστάσεων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα εξετάζεται η δυνατότητα χρήσης των προπονητικών εγκαταστάσεων από την ελληνική ολυμπιακή ομάδα στίβου πριν από τους αγώνες.

Φωτογραφίες

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ