Ιαπωνία: Χαιρετισμός του Πρέσβη της Ελλάδας στην εκδήλωση της επετείου ίδρυσης του Δήμου Μισάτο

日本語

Το Μισάτο, η πόλη που φιλοξένησε την Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα στίβου στο πλαίσιο της προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, γιόρτασε την Κυριακή 22 Μαΐου την 50ή επέτειο ίδρυσης του Δήμου Μισάτο.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς ο οποίος αφού ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ιαπωνία τον περασμένο Ιανουάριο, αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες τονίζοντας την κοινή προσήλωσή τους στο διεθνές δίκαιο, τις οικουμενικές αξίες και την κοινωνία αρχών.

Ο κ. Καραμήτσος-Τζιράς αναφέρθηκε επίσης στη σταθερή επιδίωξη των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Σχέσεις που ενισχύθηκαν πρόσφατα στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και όπως χαρακτηριστικά είπε πήραν συγκεκριμένη και πρακτική μορφή καθώς η υπέροχη πόλη Μισάτο παρείχε εξαιρετική φιλοξενία στην Ελληνική ομάδα στίβου.

O Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς

Απευθυνόμενος στις δημοτικές και νομαρχικές αρχές και τους κατοίκους, ο Έλληνας Πρέσβης είπε: «Η πόλη Μισάτο και ο νομός Σαϊτάμα έγιναν το φιλόξενο σπίτι των Ελλήνων αθλητών στη δύσκολη και απαιτητική φάση της προετοιμασίας τους. Όλοι μας, ιδιαίτερα οι αθλητές και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είμαστε ευγνώμονες για τη φιλοξενία αυτή».

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και με την ευκαιρία της επετείου, ο κ. Καραμήτσος-Τζιράς επέδωσε εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κου Σπύρου Καπράλου στον Δήμαρχο κ. Μασαάκι Κίζου ένα αναμνηστικό δώρο αγγείο που απεικονίζει τον Ηρόδωρο τον Μεγαρέα, δέκα φορές Ολυμπιονίκη από το 328 π.Χ έως το 292 π.Χ.

Τελειώνοντας το χαιρετισμό του ο Έλληνας Πρέσβης κάλεσε τις αρχές της πόλης να διατηρήσουν την επικοινωνία και τις ανταλλαγές με την Ελλάδα διαμορφώνοντας μια συνεχή σχέση εργασίας ή αδελφοποίησης με κάποια ελληνική πόλη, σημειώνοντας την πρόθεση της Ελληνικής Πρεσβείας να προσφέρει τη βοήθεια της.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας συνοδευόταν από τη σύζυγό του κα Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη. Παρέστη επίσης ο Πρόεδρος της Japan-Greece Society ο κ. Σινίτσι Γιοκογιάμα και ο Γενικός Γραμματέας κ. Σιούτζι Καουακάμι.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Μέγαρο του Μισάτο και εκτός από τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι οργανισμών, προσωπικότητες της πόλης και κάτοικοι.

Ο κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς με τη σύζυγό του κα Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη και τον Δήμαρχο κ. Μασαάκι Κίζου
O Πρόεδρος της Japan-Greece Society κ. Σινίτσι Γιοκογιάμα με τον Δήμαρχο κ. Μασαάκι Κίζου

Το Πολιτιστικό Μέγαρο του Μισάτο
Λεωφορείο του Μισάτο για την 50ή επέτειο της πόλης

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ