Ο 49ος Ημιμαραθώνιος της πόλης Μισάτο

日本語

Με την έντονη παρουσία της Ελλάδας και σε αυτήν τη διοργάνωση του Δήμου Μισάτο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 ο 49ος Ημιμαραθώνιος της ιαπωνικής πόλης όπου θα προπονείται η ελληνική ολυμπιακή ομάδα στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Φέτος – όπως και πέρσι – έτρεξε ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, Ακόλουθος Α’ και ο επιχειρηματίας κ. Χρήστος Μακιγιάμα.
Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία κ. Λουκάς Καρατσώλης απένειμε τα μετάλλια και στεφάνια ελιάς στους μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ελληνικά προϊόντα στο περίπτερο της εταιρείας Nostimia Co.Ltd του κ. Θανάση Φραγκή. Επίσης ο σεφ του εστιατορίου «Milieu» κ. Μασαχάρου Μανάκα (ο οποίος είχε υπηρετήσει ως σεφ στην Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα) ετοίμασε ελληνικό πιάτο.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Δήμαρχος του Μισάτο κ. Μασαάκι Κίζου παρουσίασε στην ελληνική αποστολή στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Japan-Greece Society κ. Σούτζι Καουακάμι, τα σχέδια του Δήμου για το καινούργιο αθλητικό πάρκο με γήπεδα στίβου, ποδοσφαίρου, ράγκμπι, καλαθοσφαίρισης (3Χ3) κ.α. Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες τον προσεχή Ιούνιο.

Φωτογραφίες

 

Junko Nagata

Διευθύντρια του GreeceJapan.com. Συνιδρύτρια του IAPONIA.GR (ταξιδιωτικού ιστοχώρου για την Ιαπωνία στην ελληνική γλώσσα), του Japanbyweb.com και του Greek.world. Σπούδασε Βουδισμό και Ιστορία της Κίνας στο Βουδιστικό Πανεπιστήμιο στο Κιότο. Πρώην τζουντόκα, μιλάει βέβαια ελληνικά, γράφει, φωτογραφίζει, ασχολείται με την ελληνική μουσική και το ελληνικό τραγούδι και με πολλά άλλα…

scroll to top

Send this to a friend