Βιβλίο: «Εποχές» 16 χάικου του Ματσούο Μπασό

Ο διαγωνισμός μας έληξε. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας! Ευχαριστούμε πολύ τις Εκδόσεις Γιαλός!

epoxes-basho-margariti

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γιαλός η ποιητική συλλογή «Εποχές» με 16 επιλεγμένα χάικου του Ματσούο Μπασό, του γνωστότερου Ιάπωνα ποιητή της περιόδου Έντο και σημαντικότερου εκπροσώπου της ιαπωνικής ποίησης του χάικου.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή τη δίγλωσση, ελληνοϊαπωνική έκδοση είναι ότι η μετάφραση και η απόδοση έχει γίνει από τα ιαπωνικά, από την Άντα Μαργαρίτη.

Το βιβλίο προσφέρει επιπλέον στον αναγνώστη μια σύντομη ματιά στην εικαστική σύνθεση ιδεογραμμάτων και στίχων, γραφής και σκέψης, καλλιγραφίας και λιτού έμμετρου λόγου, μια γρήγορη αλλά ουσιαστική συνάντηση με την αισθητική και πνευματική ομορφιά της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η Άντα Μαργαρίτη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Δικηγορεί και μεταφράζει σε συνεργασία με το ιαπωνικό προξενείο. Γράφει και επιμελείται νομικά εγχειρίδια, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη διδασκαλία της ιαπωνικής γλώσσας.

Εποχές.
16 επιλεγμένα χάικου, 4 στίχοι για κάθε εποχή του έτους.

Ο αρχαίος έμμετρος λόγος του Ματσούο Μπασό, ένα ταξίδι στην ιαπωνική ψυχή, στη φύση.

Μετάφραση από τα ιαπωνικά: Άντα Μαργαρίτη

ISBN: 978-960-99111-9-1
Εκδόσεις Γιαλός, Ιούνιος 2014

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ