Τελέστηκε η επίσημη ενθρόνιση του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε αποδίδει χαιρετισμό εκ μέρους του ιαπωνικού λαού στον Αυτοκράτορα Ναρουχίτο. Φωτογραφία: Kυβέρνηση της Ιαπωνίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο η επίσημη ενθρόνιση του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο, πέντε μήνες μετά την παραίτηση του πατέρα του, Ακιχίτο. Ο 59χρονος Ναρουχίτο διαδέχθηκε τον πατέρα του την 1η Μαîου 2019 (ημέρα που η Ιαπωνία εισήλθε στη νέα αυτοκρατορική εποχή «Ρέιουα») και ανακηρύχθηκε σήμερα επίσημα ο 126ος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

Από το θρόνο Τακαμικούρα και κατά τη διάρκεια της τελετής «Σοκούι νο Ρέι», ο Ναρουχίτο ορκίστηκε ότι θα δρα βάσει του συντάγματος και θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του ως το σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού. Η σύζυγός του, αυτοκράτειρα Μασάκο, κάθισε σε ξεχωριστό θρόνο.

Στην τελετή, παρουσία 1999 καλεσμένων, αρχηγών, μελών βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπων από 191 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συνεχάρη τον Αυτοκράτορα εκ μέρους του ιαπωνικού λαού.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και την Κύπρο η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη.

 


Την ώρα της ενθρόνισης, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιούσαν φωτογραφίες από το Τόκιο όπου μόλις είχε σταματήσει η βροχή και ξεπρόβαλλε το ουράνιο τόξο καθώς και το χιονισμένο όρος Φούτζι.

https://twitter.com/wni_jp/status/1186511733587759104


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top