Τελέστηκε η επίσημη ενθρόνιση του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε αποδίδει χαιρετισμό εκ μέρους του ιαπωνικού λαού στον Αυτοκράτορα Ναρουχίτο. Φωτογραφία: Kυβέρνηση της Ιαπωνίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο η επίσημη ενθρόνιση του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο, πέντε μήνες μετά την παραίτηση του πατέρα του, Ακιχίτο. Ο 59χρονος Ναρουχίτο διαδέχθηκε τον πατέρα του την 1η Μαîου 2019 (ημέρα που η Ιαπωνία εισήλθε στη νέα αυτοκρατορική εποχή «Ρέιουα») και ανακηρύχθηκε σήμερα επίσημα ο 126ος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

Από το θρόνο Τακαμικούρα και κατά τη διάρκεια της τελετής «Σοκούι νο Ρέι», ο Ναρουχίτο ορκίστηκε ότι θα δρα βάσει του συντάγματος και θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του ως το σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού. Η σύζυγός του, αυτοκράτειρα Μασάκο, κάθισε σε ξεχωριστό θρόνο.

Στην τελετή, παρουσία 1999 καλεσμένων, αρχηγών, μελών βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπων από 191 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συνεχάρη τον Αυτοκράτορα εκ μέρους του ιαπωνικού λαού.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και την Κύπρο η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ