Αρχική ΙΑΠΩΝΙΑ Νέος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας ο Ναρουχίτο

Νέος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας ο Ναρουχίτο

Παραλαμβάνοντας στις ολιγόλεπτες λιτές τελετές «Κέντζι-το-Σοκέι-νο-Γκι» και «Κασικοντοκόρο-νο-Γκι» τους τρεις «Ιερούς Θησαυρούς» του Ιαπωνικού Θρόνου, το Σπαθί (Κουσανάγκι νο Τσουρούγκι), το Κόσμημα (Γιασακάνι νο Μαγκαταμά) και τον Καθρέπτη (Γιατά νο Καγκάμι ) καθώς και τις Αυτοκρατορικές Σφραγίδες, ο Ναρουχίτο στέφθηκε και επίσημα το πρωί της 1ης Μαΐου, 126ος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

Στην πρώτη του ομιλία ως Αυτοκράτορας, παρουσία του Πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και επίσημων προσκεκλημένων, ο Ναρουχίτο εξέφρασε το σεβασμό του για τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά του ο πατέρας του Ακιχίτο στη διάρκεια της βασιλείας του και ορκίστηκε ότι θα ενεργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και θα εκπληρώσει την ευθύνη του ως σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού της Ιαπωνίας.

Ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η Αυτοκράτειρα Μάσακο θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο κοινό το Σάββατο 4 Μαΐου και θα χαιρετήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος από το μπαλκόνι των Ανακτόρων, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Η επίσημη ενθρόνιση του Ναρουχίτο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου με προσκεκλημένους ηγέτες από 194 χώρες, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ