Το Αυτοκρατορικό Παλάτι ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για πρώτη φορά

Η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει για το κοινό χώρους του Αυτοκρατορικού Παλατιού στους οποίους μέχρι σήμερα δεν έχει επιτραπεί η είσοδος, επί τη ευκαιρία των 80ών γενεθλίων του Αυτοκράτορα Ακιχίτο, ο οποίος στις 23 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους γίνεται 80 ετών (γεν. 1933).

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου του 2014 και ακόμα ένα Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου για το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία. Συνολικά 600 επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το παλάτι αυτές τις 4 μέρες, σε τρεις ομαδικές επισκέψεις των 50 ατόμων την κάθε ημέρα. Περισσότερες πληροφορίες  θα ανακοινωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου οπότε και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις συμμετοχής στα γκρουπ των επισκεπτών.

Μέχρι σήμερα επιτρέπεται η είσοδος στους κήπους του παλατιού και όχι στο κυρίως κτίριο, στις 2 Ιανουαρίου όταν η αυτοκρατορική οικογένεια απευθύνει χαιρετισμό για το νέο έτος και στα γενέθλια του Αυτοκράτορα.

Οι αίθουσες που θα ανοίξουν το 2014 είναι οι Seiden Matsu no Ma State Function Hall, Homeiden State Banquet Hall και Chowaden Reception Hall.

Nijūbashi bridge

H γέφυρα Nijūbashi που οδηγεί στην κεντρική πύλη του Αυτοκρατορικού Παλατιού. Φωτογραφία: Aνδρέας Τσιρώνης / GreeceJapan.com

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top