«Σύνταξη» για τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας

 

photo: Junko Nagata | GreeceJapan.com

Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα γίνονται πρόβλημα όταν κανείς γερνάει και από τον κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε οι αυτοκράτορες. Καθώς το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας πλησιάζει το 80ο του έτος (ο αυτοκράτορας κλείνει τα 80 το Δεκέμβριο του 2013 και η αυτοκράτειρα τον Οκτώβριο του 2014) ήδη έχει αρχίσει να γίνεται λόγος για τη μείωση των εμφανίσεών του στο κοινό∙ η συζήτηση αφορά βασικά τις δύο εθιμοτυπικές επισκέψεις που το ζεύγος κάνει κάθε χρόνο στα νηπιαγωγεία (την άνοιξη) και στα γηροκομεία (το φθινόπωρο) και που όπως φαίνεται έχουν αρχίσει να γίνονται κουραστικές.

Εκτός από την εικόνα που προβάλλεται προς τα έξω και που θα ήταν καλύτερη αν τα συγκεκριμένα καθήκοντα αναλάμβανε η επόμενη γενιά της αυτοκρατορικής οικογένειας, υπάρχει το θέμα της υγείας του αυτοκράτορα: πέραν του καρκίνου του προστάτη που αντιμετώπισε το 2003, το 2012 υποβλήθηκε και σε εγχείριση μπάι-πας. Έκτοτε, τόσο η οικογένειά του, όσο και η (πανίσχυρη) Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου η οποία ελέγχει τα πάντα γύρω από τη ζωή του μονάρχη και του περιβάλλοντός του (κατά πολλούς μάλιστα, ασφυκτικά), προσπαθούν να ελαφρύνουν το πρόγραμμά του όσο περισσότερο μπορούν.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ