Η Ιαπωνία έκλεισε τα σύνορά της σε 73 χώρες -ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Αεροδρόμιο Ναρίτα. Photo: GreeceJapan.com

Η Ιαπωνία επέκτεινε το κλείσιμο των συνόρων της σε αλλοδαπούς που έχουν διαμείνει σε 49 χώρες τις προηγούμενες 14 μέρες πριν την είσοδό τους στην Ιαπωνία. Με το νέο μέτρο που τέθηκε σε ισχύ από την Παρασκευή 3 Απριλίου και μέχρι τέλος του μήνα (με ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης), ο συνολικός αριθμός των χωρών για τις οποίες ισχύει η απαγόρευση ανήλθε στις 73.

Ανάμεσα στις χώρες βρίσκεται και η Ελλάδα.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι αλλοδαποί που είχαν αναχωρήσει από την Ιαπωνία πριν τις 3 Απριλίου 2020 και έχουν καθεστώς μονίμου κατοίκου, τέκνο/συζύγου Ιάπωνα πολίτη, τέκνο/συζύγου μονίμου κατοίκου και επί μακρόν διαμένοντες οι οποίοι είναι κάτοχοι άδειας επανεισόδου στη χώρα.
Αν αναχωρήσουν από την Ιαπωνία μετά τις 3 Απριλίου θα ισχύσει και γι αυτούς η απαγόρευση εισόδου.

Για όλους όσους επιτρέπεται η είσοδος, θα πρέπει με την επιστροφή τους στην Ιαπωνία να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού και να παραμείνουν σε καραντίνα.

Σημειώνουμε ότι αντίστοιχα από τις 18 Μαρτίου δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια.


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top