ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑΙαπωνία: Το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου-Αιτωλικού συναντά το Ιαπωνικό «Καρασούμι»

Ιαπωνία: Το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου-Αιτωλικού συναντά το Ιαπωνικό «Καρασούμι»

日本語

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Τηλεοπτικό Κανάλι ARTE, συνεχίζοντας τη στρατηγική προώθησης των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων και ανάδειξης της Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμό Εναλλακτικού τουρισμού, στήριξε τη συμμετοχή του Αιτωλοακαρνανικού Αυγοτάραχου και της εταιρείας «Στέφος & Σια Ο.Ε.» στο πλαίσιο διεθνούς ντοκιμαντέρ με τίτλο “Foodmakers go global”.

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Εκπρόσωποι της επιχείρησης «Στέφος & Σια Ε.Ε.» ταξίδεψαν στην Ιαπωνία οπού ήρθαν σε επαφή με τοπικούς παραγωγούς αυγοτάραχου/καρασούμι (στα Ιαπωνικά), έδωσαν συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις, προωθώντας το νόμο Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμό γαστρονομικού τουρισμού και παραγωγής του αυγοτάραχου, προϊόν αριστείας της Αιτωλοακαρνανίας και άλλων τυποποιημένων προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων όπως ελιές και ελαιόλαδο, τσίπουρο και ούζο, μέλι καθώς και ανθό αλατιού.

Το Foodmakers go global βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής από το Ευρωπαϊκό Τηλεοπτικό Κανάλι ARTE. Πρόκειται για τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων με θεματολογία τρόφιμα αριστείας και εκείνους που τα παράγουν σε συνδυασμό με τα περιβαλλοντολογικά και πολιτιστικά στοιχεία της κάθε περιοχής. Κάθε επεισόδιο θα είναι αφιερωμένο σε υψηλής ποιότητας τρόφιμα όπως, τυρί, ζυμωμένο λάχανο, ψωμί, αυγοτάραχο, ζυμαρικά και θα αναδεικνύεται ο πλούτος της βιοποικιλότητας και πανίδας της κάθε περιοχής καθώς και τα πολιτιστικά στοιχεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραγωγή των προϊόντων και την τοπική γαστρονομική κουζίνα. Παράλληλα, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων από την Ευρώπη και την Ασία που παράγουν τα ίδια τρόφιμα συναντήθηκαν, στα πλαίσια των δράσεων του σεναρίου, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και μυστικά με στόχο να καινοτομήσουν και να βελτιώσουν το τελικό προϊόν καθώς και να δημιουργήσουν συνθήκες αναγνωρισιμότητας και ανάδειξης των περιοχών παραγωγής.

Φωτογραφίες και κείμενο από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ