Συναντήσεις Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Τόκυο

Η προβολή της Ελλάδας στην Ιαπωνική αγορά, η αύξηση των επισκεπτών προς τη χώρα μας και η δημιουργία ισχυρότερων σχέσεων σε τουριστικό, οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, συζητήθηκαν στις διαδοχικές  συναντήσεις που είχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με εκπροσώπους της Ιαπωνικής κυβέρνησης.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον κ. Minoru Kiuchi
Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον κ. Minoru Kiuchi

Η υπουργός συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Minoru Kiuchi και τον αναπληρωτή υπουργό Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού κ. Yosuke Tsuruho

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Minoru Kiuchi, επισημάνθηκε η στενή συνεργασία και ο αμοιβαίος σεβασμός, που χαρακτηρίζει τους δυο λαούς και επαναβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι δυο χώρες. Επίσης συζητήθηκαν διμερή ζητήματα και τρόποι συνεργασίας για θέματα εθνικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Με τον υπουργό Τουρισμού κ. Υosuke Tsuruho, η κυρία Κεφαλογιάννη εξέτασαν τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των χωρών σε τουριστικό επίπεδο, και την προβολή της Ελλάδας στην Ιαπωνική αγορά και συμφώνησαν να συνδυάσουν τις προσπάθειες τους, ώστε να αυξηθεί ο τουρισμός και προς τις δυο κατευθύνσεις. 

 Με τον Ιάπωνα υπουργό Τουρισμού κ. Υosuke Tsuruho
Με τον Ιάπωνα υπουργό Τουρισμού κ. Υosuke Tsuruho

Ο υπουργός Τουρισμού της Ιαπωνίας δεσμεύτηκε ότι  θα αναλάβει πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής της Ελλάδας στη χώρα του. Με δεδομένη την οικονομική κρίση, που ταλανίζει την Ελλάδα,  η υπουργός Τουρισμού από την πλευρά της, επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της χώρας στην Ιαπωνία, τονίζοντας στο συνομιλητή της, τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται στην Ελλάδα. «Σήμερα η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό, για τον ξένο επισκέπτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει Ιάπωνες δημοσιογράφους, ώστε από κοντά να δουν το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και να θαυμάσουν τον πολιτισμό και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Τέλος συζητήθηκε και η δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Τόκυο, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε τουριστικό επίπεδο και θα λειτουργήσει προς όφελος των δυο χωρών.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ιαπωνία προς την Ελλάδα. «Το ταξίδι μου στο Τόκυο είχε αυτό το σκοπό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι «οι Ιάπωνες τουρίστες είναι υψηλού και ποιοτικού επιπέδου, γεγονός που μας ενδιαφέρει άμεσα για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού». 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ