ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ Ρόδος από ψηλά στην Ιαπωνική τηλεόραση

Η Ρόδος από ψηλά στην Ιαπωνική τηλεόραση

Φωτογραφία: Δήμος Ρόδου

Ένα πρωτότυπο ντοκυμαντέρ, ένα  ταξιδιωτικό ημερολόγιο με τα ομορφότερα τοπία της Ρόδου να κινηματογραφούνται από ψηλά, αποκλειστικά και μόνο με drone, γύρισε τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής Ιαπωνικής τηλεόρασης το διάστημα από 18-21 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος “Αεροπορική Κρουαζιέρα Νησιών του Αιγαίου – Aerial Cruising over Aegean Sea” της ΝΗΚ Εnterprises Inc της Ιαπωνικής τηλεόρασης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της παραγωγού κας Tζούνκο Ιιζούκα, με γενικές εναέριες λήψεις (beauty shots) σε τοπία και αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου, της Κρήτης, Σαντορίνης, Νάξου και άλλων νησιών του Αιγαίου, διάρκειας 59 λεπτών, που θα προβληθεί στην κρατική Ιαπωνική τηλεόραση NHK, με στόχο την προβολή της Ελλάδας, της ελληνικής κληρονομιάς, του πολιτισμού και της ιστορίας της.

Η εξαμελής ομάδα του ιαπωνικού τηλεοπτικού συνεργείου που ήλθε στη Ρόδο, αποτελείτο από την Γιαπωνέζα παραγωγό και σκηνοθέτη κα Tζούνκο Ιιζούκα, τον χειριστή του drone, επίσης από την Ιαπωνία, κ. Τακάσι Ισίντα, τον διορθωτή (fixer) λήψεων από την Ελλάδα κ. Αθανάσιο Καφετζή, τον μηχανικό ήχου από το Βέλγιο κ. Κοσμά Αντωνιάδη και τους Ιταλούς κυρίους Manuel Morandini, χειριστή του drone, και Lorenzo Morandini, εικονολήπτη drone.

Φωτογραφία: Δήμος Ρόδου

Όλες τις ημέρες τα μέλη του συνεργείου κινηματογραφούσαν και  αποτύπωναν με drone τις ξεχωριστές ομορφιές της Ρόδου, τη φύση, τα μνημεία, τη Λίνδο, τη Μεσαιωνική Πόλη και γενικότερα το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει να επιδείξει η Ρόδος.

Όπου κι αν πήγε ο φακός του drone κατέγραφε με εικόνες την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ζωή του νησιού. Το συνεργείο εντυπωσιασμένο από την ομορφιά της φύσης της Ρόδου και τη μακραίωνη ιστορία της, πραγματοποίησε γυρίσματα στη Λίνδο, στην Ακρόπολη και τον οικισμό, στην παραλία του Αποστόλου Παύλου, στην Αρχαία Κάμειρο, στα Κρητικά, στη Μεσαιωνική Πόλη, στο λιμάνι της Ρόδου με φόντο φυσικά τα Τείχη της Παλιάς Πόλης, το Μαντράκι και τον Φάρο του Αγίου Νικολάου, παραλίες του νησιού, μνημεία αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς.

«Η Ρόδος και οι ομορφιές της, πολλές δεκαετίες τώρα, έχουν αποτελέσει πόλο έλξης και έμπνευσης για πολλούς επισκέπτες από όλα τα  μέρη του κόσμου. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός ότι θα προβληθεί η Ρόδος με ένα  αφιέρωμα διαφορετικό από τα άλλα, με μια άλλη ματιά, με έναν πρωτότυπο τρόπο από την ιαπωνική τηλεόραση, με κινηματογράφηση της εξαιρετικής ομορφιάς του νησιού και της ιστορίας του από ψηλά!  Το νησί μας είναι το ίδιο εντυπωσιακό όπως και αν παρουσιασθεί. Οι ενέργειες εξάλλου της Δημοτικής Αρχής στοχεύουν στην περαιτέρω προώθηση και προβολή της Ρόδου μέσω της συνεργασία μας με δημοσιογράφους και παράγοντες τηλεοπτικών καναλιών απ΄ όλο τον κόσμο» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου ενθουσιάσθηκαν με τη Ρόδο και έμειναν ικανοποιημένα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επίσκεψης στο νησί, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρείχε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, τα στελέχη της οποίας ευχαρίστησαν για τη στήριξη, το έντυπο ενημερωτικό υλικό για το νησί και για τα δώρα προσφορά των ντόπιων επιχειρηματιών.

Δελτίο Τύπου: Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ