Η Ιαπωνία στην κορυφή της έκθεσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τον τουρισμό

Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Παρά το γεγονός ότι από την άνοιξη του 2020 έχει τα σύνορά της κλειστά για τους τουρίστες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ιαπωνία βρίσκεται στην κορυφή του Δείκτη Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (Travel and Tourism Development Index 2021) που δημοσίευσε στις 24 Μαΐου από το Νταβός το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Η διετής έκθεση μελετά 117 χώρες αξιολογώντας βασικούς παράγοντες που επιτρέπουν τη βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη των ταξιδιωτικών και τουριστικών οικονομιών, όπως είναι οι πολιτιστικοί και φυσικοί πόροι, οι τουριστικές υποδομές, η προτεραιότητα που δίνεται στον τουρισμό, η ασφάλεια, η υγεία και υγιεινή, το επιχειρηματικό κλίμα, το ανθρώπινο δυναμικό και η αγορά εργασίας, η περιβαντολλογική βιωσιμότητα, η ανταγωνιστικότητα των τιμών, το επίπεδο ετοιμότητας στην τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών κ.α.

Είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στην προηγούμενη (2019) βρισκόταν στην 4η θέση.

Την Ιαπωνία ακολουθούν στις δέκα πρώτες θέσεις οι ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη και Ιταλία.

Στην κατάταξη της έκθεσης η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση και η Κύπρος στην 31η.

Σχετικά με την τοποθεσία της φωτογραφίας του άρθρου διαβάστε στη σελίδα μας «Ταξίδι στην Ιαπωνία»

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ