ギリシャ郵便銀行の買収に4銀行が関心

Απαντώντας σε ερωτήσεις της ελληνικής ρυθμιστικής αρχής κινητών αξιών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚΚ), τέσσερις μεγάλες τράπεζες, η Alfa Bank, η Εθνική Τράπεζα (Εθνική Τράπεζα), η Eurobank και η Attica Bank, ανακοίνωσαν ότι έχει αποκαλυφθεί ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται στην εξαγορά της Ελληνικής Ταχυδρομικής Τράπεζας.

Η Ελληνική Ταχυδρομική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1900 με σκοπό την κοινωνική πρόνοια. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άντληση κεφαλαίων για έργα δημοσίων έργων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, και από την ίδρυσή του συνεχίζει να προσπαθεί να κατανοήσει την έννοια της αποταμίευσης στους Έλληνες μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Το 2002 έγινε εταιρεία και εισήλθε στην αγορά κινητών αξιών. Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει ποσοστό 44%, με το υπόλοιπο 7% να επενδύεται από την Εθνική Τράπεζα (Εθνική Τράπεζα) και άλλο 7% από τη Eurobank.

●Greecejapan.com/Junko Nagata

関連記事

FOCUS GREECE-JAPAN

最新記事