Ιαπωνία: Φορείς της τουριστικής βιομηχανίας πιέζουν να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες

Καμιναριμόν η πύλη του ναού Σενσότζι στην Ασακούσα, την εποχή που η Ιαπωνία κατακλυζόταν από ξένους τουρίστες. Φωτoγραφία: Άντα Παπαγεωργίου

Φορείς που εκπροσωπούν την ιαπωνική τουριστική βιομηχανία, αναμέσα τους η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, η Ένωση Ξενοδόχων Ιαπωνίας καθώς και μεγάλες αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρείες παρουσίασαν την Πέμπτη 12 Μαΐου το γραπτό αίτημά τους στον Υπουργό Τουρισμού Τετσούο Σάιτο να επιτραπεί το συντομότερο δυνατόν η είσοδος τουριστών στην Ιαπωνία, τονίζοντας ότι είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν ακόμα κλειστά τα σύνορά τους.

Σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση του ΝΗΚ, επισημαίνουν παράλληλα ότι αν συνεχιστούν οι αυστηροί περιορισμοί, οι ταξιδιώτες δεν θα σκέφτονται πλέον την Ιαπωνία ως ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθούν. Το αίτημα αναφέρει επίσης ότι η επαναφορά του εισερχομένου τουρισμού θα αποτελέσει το κλειδί για την επίτευξη ταχείας οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία. Οι τουριστικοί φορείς ζήτησαν επίσης να τερματιστεί το ημερήσιο ανώτατο όριο στις αφίξεις ξένων υπηκόων και να μειωθεί το επίπεδο προειδοποίησης Κόβιντ-19 που έχει ορίσει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το ΝΗΚ, ο πρόεδρος της ιαπωνικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Χιρογιούκι Τακαχάσι δήλωσε ότι η εξασθένιση του γιεν θα βοηθήσει την τουριστική βιομηχανία και αυτό θα πρέπει να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Κυβέρνηση να φέρει τους τουρίστες πίσω στην Ιαπωνία.

Η πρώτη νύξη για το άνοιγμα των συνόρων είχε γίνει στις 5 Μαΐου από τον πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια οχταήμερης περιοδείας του στο εξωτερικό. Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός είχε πει ότι η Ιαπωνία προτίθεται από τον Ιούνιο να επανεξετάζει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα με στόχο να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με αυτά των υπολοίπων χωρών της Ομάδας των 7 (ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Μ.Βρετανία, Ιταλία και Γερμανία), αξιολογώντας προσεκτικά την κατάσταση στην Ιαπωνία και το εξωτερικό.

Η δήλωση αυτή του Ιάπωνα Πρωθυπουργού είχε εκληφθεί από πολλούς παράγοντες της τουριστικής αγοράς ως πρόθεση της Ιαπωνικής Κυβέρνησης να ανοίξει από τον Ιούνιο τα σύνορα για τους πρώτους τουρίστες.

Η φωτογραφία είναι από το άρθρο της Άντας Παπαγεωργίου «Ταξίδι στην Ιαπωνία – Όταν το όνειρο έγινε πραγματικότητα»

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ