Η Ελληνίδα Επίτροπος της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη στην Ιαπωνία

Στην υπογραφή της Κοινής Δήλωσης από την Ελληνίδα Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη και τον Ιάπωνα υπουργό Akira Gunji

Επίσκεψη στην Ιαπωνία  πραγματοποιεί από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου 2012 η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρία Δαμανάκη με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας στον τομέα της αλιείας.

Η κα Δαμανάκη υπέγραψε χθες στο Τόκιο, μαζί με τον υπουργό Γεωργίας, Δασών και Αλιείας Ακίρα Γκούντζι κοινή δήλωση για την αμοιβαία συνεργασία στην καταπολέμηση της παράνομης αλιείας (IUU fishing).

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Ελληνίδας Επιτρόπου περιλαμβάνει συναντήσεις με Ιάπωνες υπουργούς και αξιωματούχους, καθώς και με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η κα Δαμανάκη με ψαράδες της πόλης Οnagawa που γνώρισε μεγάλη καταστροφή στο τσουνάμι του 2011.

Η κα Δαμανάκη ταξίδεψε επίσης στην περιοχή Τοχόκου, που υπέφερε ιδιαίτερα από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011 και συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινότητα.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψής της στην Ιαπωνία, έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο με θέμα «Οι ωκεανοί, η κοινή μας πρόκληση».

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ