ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Τότε και Τώρα, Πάντα Θεσσαλονίκη ΙΙ»: H συνέχεια του ελληνικού μάνγκα έρχεται!
«Τότε και Τώρα, Πάντα Θεσσαλονίκη ΙΙ»: H συνέχεια του ελληνικού μάνγκα έρχεται!

Το 2015 οι κεντρικοί ήρωες των ελληνικών μάνγκα R.u.N. (Remember ur Nature) και Mythos μας είχαν ξεναγήσει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας με το μάνγκα «Τότε και Τώρα, Πάντα Θεσσαλονίκη», ένα οδοιπορικό στο χρόνο και στην ιστορία της πόλης, βασισμένο σε ιστορικές αναφορές από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της μέχρι και σήμερα.

Το μάνγκα είχε δημιουργηθεί στο πλαίσιο της «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» από τους Mangatellers Ραφαήλ Βουτσίδη και Καρυοφύλλη-Χρίστο Χατζόπουλο οι οποίοι έγραψαν το σενάριο, με σκίτσα και illustration του Μάνου Λαγουβάρδου.

Πρόσφατα οι Mangatellers πρότειναν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) τη συνέχεια του μάνγκα, το οποίο αποτελεί και μια πολύ καλή ευκαιρία για την τουριστική προβολή της πόλης. Στην Ιαπωνία σχεδόν όλοι οι κρατικοί ή μη οργανισμοί συμπεριλαμβάνουν τα ιαπωνικά κόμικς (μάνγκα) στα βασικά μέσα προώθησης και προβολής των υπηρεσιών τους.
Η πρόταση προκρίθηκε στη δεύτερη φάση, την ανοικτή online ψηφοφορία όπου λαμβάνουν μέρος διάφορες προτεινόμενες δράσεις. Αυτή που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους θα είναι αυτή που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Κ.Ε.ΔΗ.Θ.
Το μάνγκα θα είναι σε έντυπη μορφή και θα διανέμεται δωρεάν.

Μπορείτε να ψηφίσετε το “Manga: Τότε και Τώρα Πάντα Θεσσαλονίκη ΙΙ” στη σελίδα της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. (δεν απαιτείται εγγραφή)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ