Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας στο Δημαρχείο και σε Γυμνάσιο του Σιντζούκου

ypourgos-paideias-shinjuku1

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2014 με τη Δήμαρχο του Σιντζούκου του Τόκιο. Ο Δήμος του Σιντζούκου είναι αδελφοποιημένος με το Δήμο Λευκάδας επειδή εκεί έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Ελληνοϊρλανδός συγγραφέας Λευκάδιος Χερν (1850-1904).
Ο κ. Λοβέρδος συζήτησε με την κα Hiroko Nakayama για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα διοργανωθούν στο Τόκιο και μετέφερε στην κα Nakayama την εμπειρία που έχουμε ως Έλληνες από τη διοργάνωση των αγώνων του 2004. Η κα Nakayama αποχωρεί σε λίγες μέρες αποχωρεί από τη θέση της μετά από 12 χρόνια και ο κ. Λοβέρδος την προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Λευκάδα αφού δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να την γνωρίσει από κοντά.

ypourgos-paideias-shinjuku2

Επίσης ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Shinjuku Nishitoyama Junior High School. Ο κ. Λοβέρδος έτυχε θερμής υποδοχή από τους μαθητές του σχολείου με τους οποίους συζήτησε κατά την διάρκεια των μαθημάτων των αγγλικών της πληροφορικής και του μάρκετινγκ. Παράλληλα ο Υπουργός συμμετείχε και στο μάθημα της γυμναστικής.

Ο κ. Λοβέρδος βρίσκεται στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης της UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (UNESCO World Conference on Education for Sustainable Development Learning Today for a Sustainable Future) που πραγματοποιείται  στη  Ναγκόγια από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2014.

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top