Μια εφαρμογή που σας βοηθά να μάθετε Ιαπωνικά συνομιλώντας…

Hello_Talk

Μήπως έχετε κουραστεί να προσπαθείτε να καταλάβετε μια γλώσσα, όπως για παράδειγμα τα ιαπωνικά, μόνο μέσα από βιβλία και ταινίες και ανησυχείτε και κατά πόσο όλη αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει σε μια συζήτησή σας με έναν Ιάπωνα; Ακριβώς αυτό το κενό, της έλλειψης εξάσκησης της γλώσσας, προσπαθεί να καλύψει η εφαρμογή Hello Talk μέσω της οποίας αποκτάτε έναν πιο ενεργητικό ρόλο στην εκμάθηση. Το Hello Talk θα σας φέρει σε επαφή με χρήστες που μιλάνε ιαπωνικά (ή όποια άλλη γλώσσα σας ενδιαφέρει) και θέλουν να σας διδάξουν!

Η εφαρμογή λειτουργεί ως εξής: φτιάχνετε ένα λογαριασμό και δηλώνετε τις γλώσσες που ξέρετε και σε τι επίπεδο καθώς και αυτές που θέλετε να μάθετε. Για παράδειγμα, έχετε την ελληνική ως μητρική και θέλετε να μάθετε ιαπωνικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που θα δώσετε η εφαρμογή θα αναζητήσει κατάλληλους χρήστες που μπορούν να σας διδάξουν την γλώσσα που σας ενδιαφέρει και σεις μπορείτε να τους βοηθήσετε με κάποια άλλη που μαθαίνουν.

Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό chat application. Πέρα από το ότι σας φέρνει σε επαφή με άλλους, προσφέρει και μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία που ενισχύουν τη διαδικασία. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα να διορθώσετε το κείμενο του συνομιλητή σας και να διορθώσει και αυτός τα δικά σας. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μετάφραση της πρότασης που σας στέλνουν, να ηχογραφήσετε και να στείλετε ηχητικά μηνύματα, να τα μετατρέψετε σε κείμενο, να κρατήσετε σημειώσεις αποθηκεύοντας προτάσεις και εκφράσεις για μελλοντική αναφορά, κ.ά. Κάποια εργαλεία έχουν περιορισμούς στην δωρεάν έκδοση (πχ περιορισμένος αριθμός μεταφράσεων την ημέρα).

Βέβαια δεν είναι όλοι οι χρήστες εκεί με σκοπό να μάθουν και ορισμένοι μπορεί να κάνουν κακή χρήση της εφαρμογής. Αυτές οι περιπτώσεις όμως είναι λίγες και πέρα από τα φίλτρα που έχει η ίδια η εφαρμογή για να σας προστατεύσει, έχετε τη δυνατότητα να τις αναφέρετε, να μπλοκάρετε άλλους χρήστες ή ακόμα και να ρυθμίσετε ποιοι μπορούν να σας βρουν (πχ. άτομα μόνο του ίδιου φύλου).

Η εφαρμογή είναι δωρεάν με κάποιες λειτουργίες να παρέχονται κατόπιν συνδρομής. Μπορείτε να την κατεβάσετε από το GooglePlay ή το iTunes.

Σύντομο βίντεο με τα features

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

Αλεξάνδρα Τσενικλίδου
Αλεξάνδρα Τσενικλίδουhttp://tensaiprojects.weebly.com/
Η Αλεξάνδρα Τσενικλίδου είναι απόφοιτη ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός Η/Υ από το ΕΜΠ και έχει ολοκληρώσει σπουδές στο 3d animation. Ως φοιτήτρια έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικό τεχνολογίας. Ασχολείται τόσο με προγραμματισμό όσο και με γραφικά για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και παιχνιδοποιημένων εμπειριών ενώ παράλληλα μελετάει από προσωπικό ενδιαφέρον την ιαπωνική γλώσσα και κουλτούρα συνδυάζοντάς τες πολλές φορές με αυτά που φτιάχνει.
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ