Ένας «ζωντανός» μεταφραστής Ιαπωνικών για συσκευές android ή iOS

Yomiwa_screenshot

Screenshots που τραβήξαμε κατά τη χρήση της εφαρμογής

Η εφαρμογή ονομάζεται Yomiwa και πρόκειται για έναν μεταφραστή ιαπωνικών για συσκευές με android ή iOS που όμως δέχεται δεδομένα από το χρήστη με «έξυπνο» τρόπο.

Ο χρήστης μπορεί, για παράδειγμα, να γράψει ιαπωνικά μέσω της οθόνης αφής. Η εφαρμογή είναι αρκετά καλή στο να αναγνωρίζει και να μεταφράζει ακόμα και κακογραμμένα kanji ή χαρακτήρες που μπορεί να περιέχουν και λάθη όπως φαίνεται και στην δεύτερη εικόνα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής, όμως, είναι ότι διαθέτει και λειτουργία βίντεο η οποία δίνει τη δυνατότητα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο και στο οποίο βίντεο ο χρήστης μπορεί να «παγώσει» την εικόνα για μεγαλύτερη ευκολία στη μετάφραση ή μελέτη των χαρακτήρων. Επιπλέον, μπορεί να δώσει και μια φωτογραφία που έχει ήδη στη συσκευή του. Σε περίπτωση λάθους αναγνώρισης κάποιου χαρακτήρα, ο χρήστης μπορεί να το διορθώσει επιλέγοντας από μια λίστα με πιθανούς χαρακτήρες με τους οποίους μπορεί να υπήρξε σύγχυση.

Φυσικά, η τεχνολογία δεν μπορεί πάντα να ανταγωνιστεί την ανθρώπινη κρίση με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις που η εφαρμογή αδυνατεί να εντοπίσει τους χαρακτήρες στη φωτογραφία ή βίντεο. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν η εικόνα είναι θολή, έχει θόρυβο, αντανακλάσεις ή μπερδεμένα χρώματα. Παρ’όλα αυτά δεν παύει να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά για κάποιον που μπορεί να βρεθεί χαμένος στο Τόκιο ανάμεσα σε πολλές πινακίδες!

Η εφαρμογή δεν χρειάζεται σύνδεση στο internet για να λειτουργήσει. Μπορείτε να την κατεβάσετε από το GooglePlay (δωρεάν) ή το iTunes (με κόστος 3,99$).

 

scroll to top