Συνέντευξη: Greek Otaku Radio !

greekotakuradio1

Πως αποφασίσατε τη δημιουργία του Greek Otaku Radio;

Όλα ξεκίνησαν από ένα γκρουπ στο Facebook με το όνομα «Λατρεύω κι εγώ τα anime (manga)». Άγνωστα παιδιά μεταξύ μας ερχόμασταν με τον καιρό όλο και πιο κοντά. Ξέραμε πως έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον γύρω από τα anime και την ιαπωνική κουλτούρα. Παράλληλα εκείνη την περίοδο θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για την anime κοινότητα στην Ελλάδα. Κάτι που να μην υπάρχει. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα web radio που θα παίζει 24 ώρες το 24ωρο ζωντανές εκπομπές και ιαπωνική μουσική. Το αποτέλεσμα Greek Otaku Radio.Ήταν Σεπτέμβριος του 2012 όταν έπεσε η ιδέα στο τραπέζι και προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους και χρήματα φυσικά να το στήσουμε όλο αυτό. Περάσαμε από πολλά κύματα και δυσκολίες αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Έτσι στις 2 Φεβρουαρίου 2013 το όνειρο ξεκίνησε και βγήκε στον αέρα η πρώτη εκπομπή.

Μιλήστε μας λίγο για το κοινό σας.

Το κοινό μας αποτελείται από άτομα κάθε ηλικίας και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Νιώθουμε μεγάλη χαρά όταν έρχονται ακόμα και γονείς και μας λένε «κάνετε πολύ καλή δουλειά, συνεχίστε έτσι». Επίσης να πούμε πως μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό το λόγο θα θέλαμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτή η αγάπη είναι που μας δίνει ακόμα περισσότερη όρεξη ώστε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Το αξίζουν.

Μας κάνετε μια ξενάγηση στο πρόγραμμα και τους παραγωγούς σας;

Με μεγάλη μου χαρά. Στο πρόγραμμα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία τραγουδιών που περιμένει τον ακροατή κατά την είσοδο του στο site μας. Μέσα από την λίστα των τραγουδιών οι ακροατές μας έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τραγούδια και anime πέρα από τα πιο «γνωστά» στην Ελλάδα. Φυσικά το ραδιόφωνο παίζει ασταμάτητα 24ώρες το 24ωρο και κάθε μέρα. Πάμε τώρα στους παραγωγούς μας. Η ομάδα μας αποτελείται από 33 άτομα μέχρι στιγμής και μεγαλώνει συνεχώς. Ο συνδυασμός ραδιοφωνικών παραγωγών που είναι χρόνια στο χώρο έδεσε αρμονικά με τους παραγωγούς που για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή με το μικρόφωνο μέσα από το Greek Otaku Radio.

Ποια είναι τα πιο αγαπημένα ιαπωνικά μουσικά κομμάτια από την εμπειρία σας με το Greek Otaku Radio;

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν στο Νo1 αυτή τη στιγμή το Shingeki no Kyojin – Guren no Yumiya. Ένα τραγούδι που ζητάει συνέχεια ο κόσμος. Τραγούδια που επίσης μας ζητάνε πολύ συχνά είναι το We are – One Piece, Ao no Excorcist – Core Pride, Full Metal Alchemist – Again, Νaruto Shippuden 4th opening – Closer. Φυσικά αυτό είναι ενδεικτικό καθώς είναι τόσες πολλές οι επιλογές που ποτέ δεν σταματάνε κι έτσι είναι τόσο δύσκολο να βγάλεις αγαπημένα τραγούδια στην anime κοινότητα. Στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε και μια ψηφοφορία οπότε θα υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα.

Πόσο γνωστά είναι τα μάνγκα και τα άνιμε στην Ελλάδα; Ποια είναι τα πιο δημοφιλή στο ελληνικό κοινό;

Τα anime και τα manga είναι ιδιαίτερα γνωστά και διαδίδονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς συνεχώς. Πολύς κόσμος μαζεύεται σε εμπορικά καταστήματα για να διαβάσει manga,γίνονται πολλά meetings σε όλη την Ελλάδα όπου γίνονται συζητήσεις γύρω από τα anime, έχουν ανοίξει καταστήματα στην Ελλάδα με αnime προϊόντα και φυσικά πλέον υπάρχει και anime ραδιόφωνο μιας και όλη αυτή η κοινότητα έπρεπε να έχει ένα δικό της «στέκι». Από τα anime που ξεχωρίζουν στον ελληνικό χώρο βάση του feedback που λαμβάνουμε μπορούμε να πούμε το One Piece, το Naruto Shippuden, το Deathnote και άλλα πολλά.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Να καταφέρουμε να ενώσουμε όλη την anime κοινότητα στην Ελλάδα και να μπορέσουμε να κάνουμε πολλά μεγάλα events στην Ελλάδα καλώντας τους αγαπημένους μας τραγουδιστές αλλά και voice actors από την Ιαπωνία. Σίγουρα είναι ένα πολύ μακρινό όνειρο αλλά όσο υπάρχει όρεξη και θέληση σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει. Είμαι απίστευτα αισιόδοξος γι αυτό καλούμε φυσικά και τον κόσμο στην προσπάθεια αυτή καθώς μόνο αν δείξουμε ότι είμαστε όλοι ένα μπορούμε να καταφέρουμε κάτι πολύ μεγάλο και η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορούν να γίνουν πολλά όμορφα πράγματα.

greekotakuradio2

goradio1

www.goradio.gr/

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ