Φωτογραφίες από τις παραστάσεις στην Ελλάδα της Λέσχης Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο 

日本語

Το καλοκαίρι του 2017 η Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο έδωσε με μεγάλη επιτυχία τρεις παραστάσεις του έργου «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου στην Ελλάδα. Στην Αθήνα (Βριλήσσια), στην Αρχαία Ολυμπία και στους Δελφούς.

Το GreeceJapan.com από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις στο Τόκιο, αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια των Ιαπώνων φοιτητών και μάλιστα τους συνόδευσε στο ταξίδι τους στην Ελλάδα και είχε ενεργό ρόλο στη διοργάνωση των παραστάσεων στην Ελλάδα. Περισσότερα για αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια της Λέσχης Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενα άρθρά μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό φωτογραφικό οδοιπορικό.

Βριλήσσια

Αρχαία Ολυμπία

 

Δελφοί

Την επομένη της παράστασης στους Δελφούς, έγινε το ελληνοϊαπωνικό ηχητικό-μουσικό-ποιητικό αφιέρωμα στην Σαπφώ με τίτλο «Η Σαπφώ στη Χώρα των Χρυσανθέμων» με απαγγελία ποιημάτων της Ελληνίδας ποιήτριας από τη Φουτάμπα Σάτο (η οποία έπαιξε αρχαία ελληνική λύρα) και τη Τζούνκο Ναγκάτα, διευθύντρια του GreeceJapan.com.

Ευχαριστίες

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ελληνικό κοινό για τη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξε για τις παραστάσεις αλλά και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της περιοδείας. Παράλληλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συντελεστές από την Ελλάδα. Τον κ. Βασίλη Μπούτο του ANIMART 2017, ο οποίος κάλεσε τη Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου και διοργάνωσε την περιοδεία στην Ελλάδα. Τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την υποστήριξή του. Τον Δήμο Δελφών. Την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση, την πρόεδρο του κα Μαρίνα Παπαχριστοδούλου και τον κ. Λεωνίδα Ιωαννίδη που εκτός από τη διοργάνωση της παράστασης, πρόσφεραν άριστη φιλοξενία στους Ιάπωνες φοιτητές κατά τη διαμονή τους στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του κ. Βασίλη Καψή. Τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για την άριστη φιλοξενία στις θαυμάσιες εγκαταστάσεις της. Το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιο Κοτζά, ο οποίος μάλιστα επισκέφτηκε πρόσφατα την Ιαπωνία στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με την πόλη Ιναζάουα του νομού Αΐτσι. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την Japan-Greece Society, την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκιο και τον Πρέσβη κ. Λουκά Καρατσώλη, τον τότε Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Masuo Nishibayashi και τη Μορφωτική Ακόλουθο της Ιαπωνικής Πρεσβείας κα Yukiko Fujisawa.

Photos: GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ