Αριστουργήματα της Αρχαίας Ελλάδας από το Λούβρο στην Ιαπωνία

museum-lab

του Λουκά Σπανού

Υπό τον τίτλο: “A Masterpiece of Ancient Greece: A World of Men, Gods and Heroes”, η 10η παρουσίαση του Louvre-DNP Museum Lab στο Τόκυο, «φιλοξενεί» μία σειρά γλυπτών και ζωγραφισμένων κεραμικών της Αρχαίας Ελλάδας, που βρίσκονται στο Μουσείο του Λούβρου. 

Το Louvre-DNP Museum Lab – ένα project της εταιρείας Dai Nippon Printing και του Μουσείου του Λούβρου – βρίσκεται στο Τόκυο και επιτρέπει στον επισκέπτη να βιώσει σε περιβάλλον μουσείου εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και πολυμέσα.

Από 1η Φεβρουαρίου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2013 θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία για μία ασυνήθιστη επαφή και γνωριμία με την αρχαία ελληνική ζωγραφική αλλά και κοινωνία, καθώς με τρισδιάστατα σύγχρονα μέσα θα γνωρίσουν έργα όπως ο καλυκοειδής «Κρατήρας του Ανταίου» (έργου του σπουδαίου Αθηναίου αγγειογράφου Ευφρονίου που άκμασε το τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ.) που απεικονίζει την πάλη του Ηρακλή με τον αγροίκο Ανταίο ή απεικονίσεις από διονυσιακές γιορτές.

Πρόκειται για μία νέα προσέγγιση της τέχνης, για μία νέα εμπειρία, που φέρνει τους Ιάπωνες κοντά στα αριστουργήματα που φυλάσσονται στο Λούβρο, όπως αυτά της Αρχαίας Ελλάδας.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ