«Αντιγόνη» του Σοφοκλή τον Μάιο στο Tokyo 2020 Nippon Festival

Όπως ανακοινώθηκε στις 3 Απριλίου, ακυρώνονται και οι παραστάσεις της «Αντιγόνης» (εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού) που ήταν προγραμματισμένες για τον Μάιο.

photo © HIRAO Masashi

Οι θεατές που θα βρεθούν τον Μάιο στον κήπο Μομιτζιγιάμα στο Πάρκο του Κάστρου Σουνπού στη Σιζουόκα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με την πρωτότυπη και εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Σατόσι Μιγιάγκι και την εμπνευσμένη ερμηνεία των ηθοποιών του Shizuoka Performing Arts Center (SPAC). 

Είχαμε την τύχη να δούμε την πρεμιέρα του έργου πριν τρία χρόνια στον ίδιο χώρο. Από τότε έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου, με πιο πρόσφατο σταθμό το περασμένο Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη όπου το περιοδικό ΤΙΜΕ την συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τις 10 καλύτερες θεατρικές παραστάσεις του 2019.

photo © Y. Inokuma

Τρέιλερ


Οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 5 Μαΐου είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του Tokyo 2020 Nippon Festival. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτεμβριο του 2020 σε πολλά μέρη της Ιαπωνίας και στο εξωτερικό στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Satoshi Miyagi | photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Ο σκηνοθέτης Σατόσι Μιγιάγκι
Γεννήθηκε στο Τόκιο το 1959. Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Shizuoka Performing Arts Center (SPAC). Μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο ίδρυσε τη θεατρική εταιρεία KU NA’ UKA, ανεβάζοντας κυρίως κλασικά έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος καθώς και Σαίξπηρ. Το 1995 σκηνοθέτησε μαζί με το διακεκριμένο Ιάπωνα σκηνοθέτη Ταντάσι Σουζούκι την «Ηλέκτρα» που παρουσιάστηκε στην 1η Θεατρική Ολυμπιάδα στους Δελφούς. Την 1η Ιουλίου του 2004 ανέβασε την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στην 12η Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος «Σοφοκλής- 2500 χρόνια από τη γέννηση του» στους Δελφούς. Έχει επίσης παρουσιάσει στην Ιαπωνία και το εξωτερικό την «Μήδεια» του Ευρυπίδη και τον «Οιδίπους Τύραννο» του Σοφοκλή. Ανάμεσα στα έργα που έχει σκηνοθετήσει είναι ο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ, το «Τένσιου Μονογκατάρι» του Κιόκα Ιζούμι και «Το δέντρο των Τροπικών» του Γιούκιο Μισίμα.


O Κήπος Μομιτζιγιάμα στο Πάρκο του Κάστρου Σουνπού (δείτε το κάστρο στη σελίδα μας) στη Σιζουόκα (δείτε επίσης τη Σιζουόκα)

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ