Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Open-air Performing Arts Festival under Mt. Fuji...

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Open-air Performing Arts Festival under Mt. Fuji 2017

日本語

Στο Tokyo National Museum το 2004 © UCHIDA Takuma

Η ιερή καλλιτεχνική φλόγα ενός από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας θεατρικής κληρονομιάς, θα αναζωπυρωθεί -όπως χαρακτηριστικά λένε οι Ιάπωνες διοργανωτές – στο πάρκο Σουμπούτζο της Σιζουόκα στη σκιά του ιερού βουνού των Ιαπώνων, του Φούτζι-σαν, τον ερχόμενο Μάιο.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, θα ανέβει σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις και σε σκηνοθεσία του γνωστού Ιάπωνα σκηνοθέτη Σατόσι Μιγιάγκι στο Open-air Performing Arts Festival under Mt. Fuji 2017 που διοργανώνεται στο πλαίσιο του World Theatre Festival Shizuoka 2017.

Σατόσι Μιγιάγκι

photo: spac.or.jp

Γεννήθηκε στο Τόκιο το 1959. Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Shizuoka Performing Arts Center (SPAC). Μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο ίδρυσε τη θεατρική εταιρεία KU NA’ UKA, ανεβάζοντας κυρίως κλασικά έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος καθώς και Σαίξπηρ. Το 1995 σκηνοθέτησε μαζί με το διακεκριμένο Ιάπωνα σκηνοθέτη Ταντάσι Σουζούκι την «Ηλέκτρα» που παρουσιάστηκε στην 1η Θεατρική Ολυμπιάδα στους Δελφούς. Την 1η Ιουλίου του 2004 ανέβασε την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στην 12η Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος«Σοφοκλής- 2500 χρόνια από τη γέννηση του» στους Δελφούς. Έχει επίσης παρουσιάσει στην Ιαπωνία και το εξωτερικό την «Μήδεια» του Ευρυπίδη και τον «Οιδίπους Τύραννο» του Σοφοκλή.

Ανάμεσα στα έργα που έχει σκηνοθετήσει είναι ο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ, το “Τένσιου Μονογκατάρι” του Κιόκα Ιζούμι και «Το δέντρο των Τροπικών» του Γιούκιο Μισίμα.

4, 5, 6, 7 Μαΐου στις 18.30

Εισιτήρια

Στα ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Παραγωγή: Shizuoka Performing Arts Center (SPAC).

Χώρος: Momijiyama Garden Square, Sumpujo Park,
1 Sumpujokouen, Aoi-ku Shizuoka City, Shizuoka.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ LETSTUDY.GR
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ