170 Ιάπωνες ζωγράφοι στην Εθνική Πινακοθήκη

Το εξώφυλλο του καταλόγου της έκθεσης – Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, 1979

Το καλοκαίρι του 1979 από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου, το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη σύγχρονη ιαπωνική ζωγραφική μέσα από τα έργα 170 καλλιτεχνών στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα. Η μοναδική αυτή έκθεση διοργανώθηκε από την Εθνική Πινακοθήκη και τη Λέσχη των Φίλων της Ευρώπης και των Τεχνών (Ιαπωνία).

Ο κατάλογος της έκθεσης που ετοίμασε η Λέσχη των Φίλων της Ευρώπης και των Τεχνών στο Τόκιο, εκτός απο τα 185 έργα που εκτέθηκαν, περιέχει χαιρετισμούς του πρώτου διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης, Δημήτρη Παπαστάμου (1923-2008), του Προέδρου της Λέσχης των Φίλων της Ευρώπης και των Τεχνών, Τοσιφούμι Μαγκόρι, του πρώην Ιάπωνα πρέσβη στην Ελλάδα, Σιγκέρου Τοκουχίσα και του Πολιτιστικού Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο και καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Σοφία (上智大学) του Τόκιο, Ιάσονα Ρούσσου (1941-1996).

Μπορείτε να ξεφυλίσσετε τον κατάλογο στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Εθνικής Πινακοθήκης

Δείτε επίσης: Ένα έργο υαλογραφίας στο Σταθμό του Ουένο και μια έκθεση ιαπωνικής ζωγραφικής στην Αθήνα

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ