Τεχνογνωσία από τα Τρίκαλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

photo: trikalacity.gr
photo: trikalacity.gr

Ιάπωνες αξιωματούχοι επισκέφτηκαν στις 3 Νοεμβρίου τα Τρίκαλα προκειμένου να πληροφορηθούν για το πρωτοποριακό πείραμα CityMobil2, της κυκλοφορίας αυτοματοποιημένων λεωφορείων χωρίς οδηγό σε πραγματικές συνθήκες. Η θεσσαλική πόλη ήταν η πρώτη πόλη παγκοσμίως που υλοποίησε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάσαμε στο ιαπωνικό κοινό μέσα από τις σελίδες του GreeceJapan.com στις αρχές του 2014 όταν ήταν ακόμα στην προκαταρκτική του φάση.

Οι κ. Τακέσι Νινομίγια και Τογιονάγκα Τσουκισίμα επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και συζήτησαν για το CityMobil2 με σκοπό να μεταφέρουν την τεχνογνωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2020 στο Τόκιο. Οι δύο αξιωματούχοι «ξεσκόνισαν» κάθε πτυχή του προγράμματος: συνεργασία με την Τροχαία, προβλήματα από καταστηματάρχες, αποδοχή, κοινωνία, αποτελέσματα, τεχνικά ζητήματα, λειτουργικά ζητήματα, τεχνολογία κ.ο.κ.

Ο κ. Νινομίγια είναι αναπληρωτής διοικητής του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, του γραφείου Κυκλοφορίας της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Keisatsu-chο) της Ιαπωνίας. Ο κ. Τσουκισίμα είναι αναλυτής, επικεφαλής του τμήματος Οργάνωσης – Διοίκησης και Παροχής Συμβουλών, της εξειδικευμένης σε θέματα Πληροφοριών και Ερευνας γιαπωνέζικης εταιρείας Mizuho.  Με τη συνδρομή της κας Φουμίκο Γιαναγκίντα, στελέχους της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στη χώρα μας, σε θέματα διερμηνείας και μετάφρασης, η συζήτηση περιστράφηκε σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το CityMobil2.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα Τρίκαλα θεωρούνται η πόλη της καινοτομίας στην Ελλάδα, η οποία μέσω του e-trikala έχει υλοποιήσει πρωτοποριακά προγράμματα, όπως το Μητροπολιτικό Δϊκτυο Οπτικών Ινών, τη δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε όλους τους πολίτες, την εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης edialogos, την Τηλε–πρόνοια, χρησιμοποιώντας υποδομές τηλεματικής για τη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ) κ.α.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ