Ελληνικό χρώμα και γεύσεις στο φεστιβάλ “Misato Style 2017” της ιαπωνικής πόλης Μισάτο

日本語

Η πόλη του Μισάτο βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Τόκιο, στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Σαϊτάμα (ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας). Η πόλη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Host Town Initiative” της ιαπωνικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην διάδοση της ολυμπιακής ιδέας σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

Η δημοτική αρχή του Μισάτο έχει αναπτύξει μαζί με την Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο μια σειρά δράσεων με κυριότερη την παρουσίαση της Ελλάδας και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στα 27 σχολεία της περιοχής η οποία ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία φέτος την άνοιξη και θα συνεχισθεί μέχρι το 2020. Επίσης η Ελλάδα έχει έντονη παρουσία σε αθλητικές εκδηλώσεις της ιαπωνικής πόλης όπως στον Ημιμαραθώνιο του Μισάτο όπου τα τελευταία χρόνια τρέχουν και μέλη του προσωπικού της Ελληνικής Πρεσβείας. Φέτος, ο Πρέσβης κ. Λουκάς Καρατσώλης απένειμε τα μετάλλια και τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς στους νικητές – μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 στο πλαίσιο του 10ου φεστιβάλ “Misato Style 2017” υπήρχε περίπτερο του Δήμου Μισάτο για την ενημέρωση των επισκεπτών για αυτήν τη σημαντική ελληνοϊαπωνική συνεργασία.

Μια ωραία έκπληξη στο Φεστιβάλ ήταν το περίπτερο που σέρβιρε σουβλάκι, γεμιστά και πράσινες πιπεριές καθώς και μπύρα από την Ελλάδα και ποτό μαστίχας. Τα φαγητά ετοίμαζε ο σεφ του εστιατορίου “Milieu” (Τόκιο) κ. Masaharu Manaka ο οποίος είχε υπηρετήσει ως σεφ στην Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα και γνωρίζει καλά την ελληνική κουζίνα.

Misato Style 2017 – Φωτογραφίες

 

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top