Τρίκαλα: Οι ανθισμένες κερασιές στον ποταμό Ληθαίο

Τρίκαλα, Απρίλιος 2022 | Δημήτρης Παπαστεργίου

Μπορεί να είναι ο γιος της Νύμφης Λήθης, της προσωποποίησης της λησμονιάς στην ελληνική μυθολογία, αλλά εμείς δε τον λησμονούμε! Και ειδικά τέτοια εποχή που ανθίζουν οι 70 κερασιές που φύτεψε τον Μάιο του 2019 ο Δήμος Τρικκαίων στις όχθες του. Οι κερασιές ανήκουν στην ποικιλία «κάνζαν» που βγάζει έντονα ροζ άνθη και αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία την περίοδο του Έντο (1603-1867) με βάση την κερασιά Όσιμα-ζάκουρα της χερσονήσου Ίζου.

Κάθε χρόνο ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μας ενημερώνει για τις κερασιές του ποταμού Ληθαίου και τον ευχαριστούμε πολύ! Όπως έγραψε στη σελίδα του στο facebook την προηγούμενη εβδομάδα, φέτος άργησαν λίγο να ανθίσουν: «Καλώς τις κερασιές στο ποτάμι μας κι ας άργησαν λίγο φέτος! Με λίγη αγάπη και υπομονή, η ανθισμένη διαδρομή των Τρικάλων, σε λίγα χρόνια θα αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο. Γιατί ό,τι και να γίνει, η άνοιξη κάποια στιγμή έρχεται!»

Ο ποταμός Ληθαίος είναι το στολίδι (ή ένα από τα στολίδια) των Τρικάλων και μπορούμε να φανταστούμε πόσο πιο όμορφος θα γίνει όταν μεγαλώσουν οι κερασιές. Ραντεβού του χρόνου!

Τρίκαλα, Απρίλιος 2022 | Δημήτρης Παπαστεργίου
Τρίκαλα, Απρίλιος 2022 | Δημήτρης Παπαστεργίου

Δείτε και το περσινό μας άρθρο:

Οι κερασιές ανθίζουν στα Τρίκαλα!

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ