Τόκιο: Ρομπότ και κήπος Ζεν στο Ουένο

Στην πλατεία μπροστά στο Εθνικό Μουσείο του Τόκιο στο Πάρκο του Ουένο, το Ζεν συναντά την τέχνη, την τεχνολογία, τον αθλητισμό, τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες σε μία εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση εμπνευσμένη από μία από τις πιο γνώριμες εικόνες της Ιαπωνίας, τους κήπους του βουδισμού Ζεν.

©GreeceJapan.com

Εδώ οι κηπουροί δεν είναι μοναχοί Ζεν, είναι τέσσερις ρομποτικοί βραχίονες με ύψος περίπου 2 μέτρα ο καθένας, που πήραν “σύνταξη” από ένα εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW. Συνεργαζόμενοι αρμονικά χαράσσουν σε ένα καμβά από δεκατέσσερις τόνους θρυμματισμένου βασάλτη περιτριγυρισμένο από τέσσερις τόνους γρανίτη, σχέδια που δημιουργούνται από υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης που αναλύει βίντεο με τις κινήσεις των αθλητών σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

©GreeceJapan.com

Η εγκατάσταση ονομάζεται “The Constant Gardners” και είναι δημιουργία του Jason Bruges Studio του βρετανού καλλιτέχνη κι σχεδιαστή Τζέισον Μπρουζ στο πλαίσιο του Tokyo Tokyo FESTIVAL που διοργανώνει για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο με το Συμβούλιο Τεχνών του Τόκιο. Είναι συμπαραγωγή με το Βρετανικό Συμβούλιο και θα βρίσκεται στο Πάρκο του Ουένο έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

©GreeceJapan.com
©GreeceJapan.com
©GreeceJapan.com
O κώδικας QR για το theconstantgardeners.art ©GreeceJapan.com

Βίντεο

 

Φωτογραφίες-βίντεο: Junko Nagata ©Greecejapan.com

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

[profile-bar]
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ