Το κινούμενο Gundam στη Γιοκοχάμα

UPDATE 28/1/2022: Τελικά το Gundam Front Yokohama δεν θα κλείσει φέτος τον Μάρτιο! Η λειτουργία του παρατείνεται για ένα χρόνο, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023!

Έξι χρόνια μετά την σχετική ανακοίνωση, το πελώριο Gundam RX-78F00 σε κλίμακα 1 προς 1, ύψους 18 μέτρων και βάρους 25 τόνων βρίσκεται στην προβλήτα Γιαμασίτα του λιμανιού της Γιοκοχάμα. Η διαφορά του με το ίδιου μεγέθους ρομπότ που είχαμε παρουσιάσει από το θεματικό πάρκο Gundam Front Tokyo είναι ότι το συγκεκριμένο κινείται, γονατίζει και κουνάει το χέρι και τα δάχτυλα του.

Στην κατασκευή του Gundam για την επέτειο των 40 χρόνων αλλά και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, συνεργάστηκε και ο ίδιος ο δημιουργός της δημοφιλούς σειράς άνιμε Mobile Suit Gundam, Γιοσιγιούκι Τομίνο.

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Στο σταθμό Motomachi-Chukagai της γραμμής Minatomirai κοντά στην προβλήτα.

Η ουρά είναι για τον 5ο και 6ο όροφο του Gundam-Dock Tower από όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν το Gundam από κοντά και σε ύψος 15 και 18 μέτρων.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε και το GUNDAM-LAB με την «Ακαδημία» (με εκθέματα και πληροφορίες για την κατασκευή του γιγάντιου ρομπότ) και το Gundam Cafe.

Η είσοδος στο Gundam Factory Yokohama κοστίζει 1650 γιεν (για τα παιδιά 7-12 χρονών 1100 γιεν). Για τον Gundam-Dock Tower έχει ξεχωριστό εισιτήριο που κοστίζει 3300 γιεν.
Όπως έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, το Gundam θα βρίσκεται εκεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Οι επισκέπτες παίρνουν δώρο ένα συναρμολογούμενο 1/200 RX-78F00 Gundam.
Ιδού το δικό μας!

Δείτε και το βίντεο στη σελίδα μας στο facebook

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ