Ταξίδι στη Μιγιατζίμα

Η Μιγιατζίμα όπως είναι περισσότερο γνωστό το νησάκι Ιτσουκουσίμα, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ιαπωνία. Το πελώριο τορίι (πύλη) είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα ιαπωνικά αξιοθέατα.

Η Μιγιατζίμα βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του κόλπου της Χιροσίμα. Μπορείτε να πάτε με τρένο από το σταθμό της Χιροσίμα μέχρι το σταθμό Μιγιατζιμαγκούσι σε περίπου 25 λεπτά ή αν προτιμάτε με τραμ που διασχίζει την πόλη της Χιροσίμα και κάνει περίπου διπλάσιο χρόνο από το τρένο. Από το σταθμό Μιγιατζιμαγκούσι παίρνετε το φέρυ και σε 10 λεπτά βρίσκεστε στη Μιγιατζίμα.

Το νησί που θεωρείται ιερός τόπος στον σιντοϊσμό – την εγχώρια θρησκεία της Ιαπωνίας – είναι γνωστό για το ναό Ιτσουκουσίμα, ένα από τα ιαπωνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και κτήρια του οποίου έχουν χαρακτηρισθεί από την ιαπωνική κυβέρνηση ως «Εθνικοί Θησαυροί». (Δείτε παρακάτω το βίντεο).

Μην αρκεστείτε στην περιοχή γύρω από ναό. Ανεβείτε στο βουνό Μισέν (υψος 535 μ.), απολαμβάνοντας την πανέμορφη φύση περπατώντας στο δάσος ανάμεσα σε ναούς και άλλα αξιοθέατα. Το νησί συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες τη διάρκεια της μέρας γιατί είναι βασική ημερήσια εκδρομή από τη Χιροσίμα, μπορείτε ωστόσο να έχετε μια ρομαντική διαμονή σε ένα από τα ριόκαν (παραδοσιακά ιαπωνικά πανδοχεία) του νησιού.

Φωτογραφίες: Γιάννης Διαμαντάκος

 

 Χάρτης


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top