ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤάικο, Σαμισέν και Οριγκάμι στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού
Τάικο, Σαμισέν και Οριγκάμι στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Μουσική παράσταση με ιαπωνικά τύμπανα τάικο και σαμισέν και εργαστήριο οριγκάμι διοργανώνει το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της έκθεσης «Κοσμητικές Τέχνες στις περιόδους Meiji και Heisei: Σμιλεύοντας την Ομορφιά και τη Δεξιοτεχνία για 150 Χρόνια» που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.

Η μουσική παράσταση με τα τάικο από τους Αtene Daiko και σαμισέν (έγχορδο παραδοσιακό όργανο της Ιαπωνίας) από τον Δ. Ραπακούσιο θα πραγματοποιηθεί στις 12.00-13.30 στον αύλειο χώρο του Μουσείου και μετά το πέρας της εκδήλωσης θα υπάρχει δυνατότητα βιωματικής επαφής με τα τάικο.

Το εργαστήριο οριγκάμι για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί από την Κατερίνα Χριστοφορίδη τις ώρες 11.30-12.00, 12.00-12.30 και 12.30-13.00. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλ. 210 3249698.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Η έκθεση «Κοσμητικές Τέχνες στις περιόδους Meiji και Heisei: Σμιλεύοντας την Ομορφιά και τη Δεξιοτεχνία για 150 Χρόνια» που διαρκεί μέχρι την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο και προσφέρει μία σφαιρική άποψη για την εξέλιξη των κοσμητικών τεχνών στην Ιαπωνία και εκτίθενται χαρακτηριστικά έργα χειροτεχνίας και τέχνης, όπως πήλινα σκεύη, πορσελάνες, δείγματα κεντητικής, κουτιά από λάκκα, αντικείμενα από μέταλλο και μπαμπού, υφάσματα, αντιπροσωπευτικά των ιστορικών περιόδων Μέιτζι (1868-1912) και Χεϊσέι (1989-2019). 

Διεύθυνση: Αδριανού 50-52, Μοναστηράκι, Αθήνα.

H αφίσα της εκδήλωσης

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ