Ρεσιτάλ του Έλληνα πιανίστα Πάνου Καράν στο Τόκιο για την ενίσχυση της Fukushima Youth Sinfonietta

日本語

Ρεσιτάλ στο Suntory Hall του Τόκιο θα δώσει την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 ο Έλληνας πιανίστας Πάνος Καράν. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια του ρεσιτάλ θα δοθούν για την ενίσχυση της Fukushima Youth Sinfonietta (福島青年管弦楽団) της ορχήστρας που ίδρυσε ο ίδιος στην Φουκουσίμα και απαρτίζεται από μαθητές σχολείων της περιοχής.

Στη συναυλία της Fukushima Youth Sinfonietta στην Tokyo Opera City παρουσία της Αυτοκράτειρας της Ιαπωνίας, Αύγουστος 2015. Φωτογραφία: Ryusei Kojima

Από το 2011 ο Πάνος Καράν έχει επισκεφθεί πολλές φορές τις πληγείσες από τον καταστρεπτικό σεισμό και το τσουνάμι περιοχές, παίζοντας μουσική για τους επιζώντες σε καταυλισμούς και προσωρινά καταλύματα και δίνοντας συναυλίες με μαθητές σχολείων. Ίδρυσε την Fukushima Youth Sinfonietta το 2014. Η ορχήστρα έχει δώσει συναυλίες σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στο Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου, την Tokyo Opera City, το Boston Symphony Hall κ.α.

Σε νηπιαγωγείο της Φουκουσίμα, Μάρτιος 2015. Φωτογραφία: Miko Tanaka

Ο Πάνος Καράν είναι ιδρυτής (2011) της Keys of Change, μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης με στόχο τη βελτίωση της ζωής των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής εκπαίδευσης. Το μότο της Keys of Change είναι «Μπορεί η μουσική ν’ αλλάξει τον κόσμο; Πιστεύουμε ότι μπορεί.» Στο πλαίσιο της Keys of Change έχει ταξιδέψει εκτός από την Φουκουσίμα στον Αμαζόνιο, τη Σιέρα Λεόνε, την Ουγκάντα, τη Σιβηρία και την Ινδία, παίζοντας μουσική σε φτωχογειτονιές, απομακρυσμένα χωριά, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, δίνοντας ελπίδα και χαμόγελο.

Στο Suntory Hall στις 17 Αυγούστου ο Πάνος Καράν θα ερμηνεύσει τη «Μεγάλη Σούστα» του Μάνου Χατζιδάκι καθώς και έργα των Ραχμάνινοφ, Σκριάμπιν, Σοπέν και Λιστ.

Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία, της Japan-Greece Society, του Ελληνικoύ Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία και της Japan-British Society.

Δείτε το βίντεο «Μουσική από τη Φουκουσίμα: To θαύμα της Fukushima Youth Sinfonietta», 10 χρόνια μετά τον Μεγάλο Σεισμό στην Ανατολική Ιαπωνία

Δείτε και το βίντεο A journey of hope in Japan

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ